Uutiset

Joel Harkimo jättää kokoomuksen – asettuu ehdolle Hjallis-isän Liike Nytin riveistä: ”Vaikeita päätöksiä on tehtävä, vaikka se ei olisi suosittua”

25.02.2019 16:32

Kaupunginvaltuutettu Joel Harkimo jättää kookomuksen. Joel ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa tänään maanantaina (25.2.).

- Olen päättänyt asettua ehdolle tulevissa eduskunta vaaleissa Liike Nytin ehdokkaana. Olen kasvanut kokoomuslaisuuteen ja myös kokoomus puolueena tulee varmasti olemaan aina lähellä polittisia ajatuksiani. Olen saanut paljon apua ja hyviä ystäviä puolueesta. Siitä olen todella kiitollinen.

Lue myös: Hjallis Harkimon eroaminen kokoomuksesta vuoti etukäteen julkisuuteen: ”Jotkut leikkivät fiksua – eivät tajunneet olleensa vain hyödyksi!”

Liike Nyt perustettiin viime vuonna. Sen puheenjohtaja on Joelin isä, liikemies Hjallis Harkimo

- Liike on jotain uutta ja raikasta ja vie politiikkaa siihen suuntaan mitä itse toivon. Puolueet miettivät usein liikaa miten ”pelata” peliä ollakseen paremmissa asemissa seuraavissa vaaleissa. Käytännössä tämä tarkoittaa että mietitään ensin puolen etua ja sen jälkeen vasta kansalaisten yhteistä etua. Vaikeita päätöksiä on tehtävä vaikka se ei olisi suosittua.

Joel on kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan liikuntajaoston puheenjohtaja. 

Lue myös: Hjallis piti poikansa Joel Harkimon pimennossa erosuunnitelmastaan: ”Hän alkoi valittaa – ei vaikuttanut suhteeseemme”

- Olen aina painottanut nuorten mukana olon tärkeyttä politiikassa. Asiahan on niin, että tulevaisuutta varten politiikkaa tehdään. Siksi toivon hartaasti, että saisimme kiinnostuksen yhteisiä asioita kohtaan kasvamaan. Kun asetuin ehdolle 2015 eduskuntavaaleissa ajattelin että nyt on aika nuorten tulla vahvemmin mukaan politiikkaan. Tuottamalla sisältöä somen kautta ja lisäämällä avoimuutta sekä vaikuttamismahdollisuuksia tämä olisi ollut mahdollista. Tilanne on kuitenkin pahentunut viimeisten neljän vuoden aikana. Puolueet ovat nukkuneet. Nyt on muutoksen aika. Politiikasta on pakko tehdä avoimempaa ja osallistavampaa.
 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!