fbq
Uutiset
16.01.2021 07:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press, Leijonat.fi ja Instagram
Anton Lundell
Jo nyt valmis NHL:ään? Superlupaus Anton Lundell, 19, herättää huomiota Floridassa – Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen lataa rehellisen mielipiteensä nuorukaisesta
Uutiset
16.01.2021 07:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press, Leijonat.fi ja Instagram

Kultaa ei tullut, mutta Suomi venyi silti upeasti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Edmontonissa pelatussa turnauksessa sinivalkoiset johdatti komeasti pronssille joukkueen kapteeni ja ykkössentteri, 19-vuotias Anton Lundell.

Helsingin IFK:n huippulupaus oli Nuorten Leijonien paras pistemies taottuaan seitsemässä ottelussa 10 tehopistettä. Kun vielä matkamuistoksi heilahti arvokisamitali kaulaan, alkoi Antonin luuri käydä kuumana.

– Sasha laittoi viestiä ja onnitteli. Olihan se mukavaa saada sieltä suunnalta onnitteluviestiä, Anton paljasti Seiskalle viitaten Suomen kenties kovimpaan keskushyökkääjään, Aleksander Barkoviin.

Lue myös: Patrik Laine lyö luun kurkkuun, luvassa paljon tappeluita ja finaaliparikin jo käytännössä selvillä – Esa Tikkanen lataa tiskiin historiallisen kovat NHL-ennustukset: ”Näin tulee käymään”

barkov

Sandaaleissa töihin?

NHL:n parhaimpiin kahden suunnan taitureihin lukeutuva ”Sasha” Barkov on Florida Panthersin supertähti. Samaan seuraan on suuntaamassa myös Anton, jonka Panthers poimi listoilleen syksyn varaustilaisuuden ensimmäisellä vuorollaan.

Lue myös: Hirviömäisiä summia! 24-vuotias Mikko Rantanen tienaa NHL:n viidenneksi kovinta liksaa – näin tuhtia tiliä suomalaispelaajat tahkoavat tarunhohtoisessa!

Helsingissä matka hallille on luminen ja loskainen, mutta tulevaisuudessa hän voi hurauttaa työpaikalleen shortseissa ja sandaaleissa – aurinkolaseja unohtamatta.

– En ole koskaan käynyt Floridassa, mutta pelkkää hyvää olen kuullut. Tulee olemaan siistiä, kun joskus pääsee sinne, Anton fiilistelee Seiskalle.

anton

Itseluottamus tapissa

Johtajaominaisuuksistaan kehuttu Anton on ikäisekseen kypsä. Fiksun nuorukaisen luistimet eivät irtoa jäänpinnasta edes hurjimman hehkutuksen keskellä, vaan fokus on tiukasti jokapäiväisessä työnteossa. Kokeeko hän olevansa jo valmis NHL:ään?

Lue myös: Kasperi Kapanen missaa järisyttävän kiekkoelämyksen – verivihollista edustanut isä Sami Kapanen lataa totuuden tiskiin: ”Valitettavasti fakta on se, että…”

– Sitä on vaikea sanoa. Tähän mennessä kausi on ollut tosi hyvä, ja olen kehittynyt sekä pelaajana että ihmisenä. Olen myös pystynyt auttamaan joukkuetta ja tehnyt tulosta, joten itseluottamus on vahva. Nyt on tosi hyvä draivi päällä, Anton paaluttaa.

– Kyllä minä sanoisin, että olen onnistunut hyvin vastaamaan omiin odotuksiini ja tavoitteisiini. Aika näyttää, milloin saan siellä mahdollisuuden.

Koutsilta kehut

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennasen mielestä Anton voisi jo nyt pelata NHL-ottelun siellä, toisen täällä. Kokonaisen kauden tahkoaminen on kuitenkin asia erikseen.

– Kyseessä on erittäin hyvä pelaaja. Vielä kun Anton oppii lisää pienen kaukalon lainalaisuuksia ja pienessä tilassa liikkumista, niin hän tulee ottamaan vielä yhden askeleen eteenpäin. Sitten hän on vielä valmiimpi.

– Kun kaikki menee oikein ja hyvin, hän tulee varmasti pelaamaan komean NHL-uran.

Lue myös: Kirjapaljastus: Näitä kappaleita kultaleijonat kuuntelivat MM-kisoissa - soittolistalla mm. Matti Nykänen, JVG ja Pate Mustajärvi!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »