Hyppää pääsisältöön
Jihadistiväitteet liikaa: lelusalakuljettaja Rami Adham erosi SDP:stä!

Jihadistiväitteet liikaa: lelusalakuljettaja Rami Adham erosi SDP:stä!

Syyrian Aleppossa syntynyt Rami Adham on asunut Suomessa pian 30 vuotta ja pyörittää Helsingissä omaa yritystä.

Hän on tehnyt sodan runtelemaan Syyriaan 28 avustusmatkaa ja retket ovat olleet hengenvaarallisia. Rami toimii myös Suomi-Syyria yhteisön puheenjohtajana. Yhteisön kotisivuilla on mottona ”Auttamisen kulttuuri yhdistää kansoja”.

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina (16.10) uutisen, että Rami Adhamilla on kytköksiä jihadistijärjestöihin.

Asian oli nostanut Facebook-sivuillaan esille kurditaustainen Anter Yaşa, joka Rami Adhamin tavoin oli liittynyt SDP:een eli Suomen sosiaalidemokraattiseen puolueeseen.

Maanantaina Rami Adham katsoi parhaimmaksi erota SDP:stä vain viikon kestäneen jäsenyyden jälkeen. Hän ilmoitti asiasta maanantaina (17.10.) Facebookissa:

Valitettavasti politiikkaan lähteminen näyttää kuitenkin kääntyvän minulle tärkeintä tehtävää, tekemääni avustustyötä vastaan. Olen toiminut avoimesti Suomi Syyria yhteisössä, jotta tukijat saavat tarkan tiedon siitä, miten avustustoiminta alueella toteutetaan vaikeissa olosuhteissa. Haluan tämän jatkuvan ilman ylimääräisiä rasitetta.
Tästä syystä olen tänään eronnut SDP:stä. Toivon puolueelle menestystä, nyt jatkan kaikkein tärkeimmän asian, syyrialaisten lasten auttamisen parissa.

Ensi vuonna käytävien kuntavaaliehdokkaaksikin ilmoittautunut Anter Yaşa riensi tuulettamaan Adhamin uutisoinnista Facebookissa kera sydämen:

Rami Adham on eronnut SDP:stä terroristi kytkösten paljastuttua. Bye bye, Rami!

 

 


Teksti:
Anne Pennanen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!