Oksana Chaiko opiskelee Suomea.

Jere Karalahden salalapsen valkovenäläinen Oksana-äiti: Elän työttömyystuella ja opiskelen suomea!

25.10.2017 05:11

Jere Karalahden, 42, Valko-Venäjällä syntyneen kolmivuotiaan Stella-tyttären äiti Oksana Chaiko, 37, asuu nykyään Helsingissä.

Lue lisää: Jere ja Nanna Karalahti muuttivat Keravalle - ex-salarakas Oksanalla 100 neliötä Helsingin arvoalueella! Kuvat!

Lue lisää: Karalahden ex-salarakkaan asuntoriita paisuu – Oksana teki rikosilmoituksen! ”Olemme loukossa ilman avaimia!”

Asunto-ongelmista huolimatta Oksana tyttärineen on viihtynyt Suomessa erinomaisesti.

Oksanan 13- ja 11-vuotiaat tyttäret käyvät suomalaista koulua, ja Stella on suomenkielisessä päiväkodissa. Oksana itse opiskelee suomea täysipäiväisesti. Hän elää tällä hetkellä työttömyystuella, vaikka onkin etsinyt töitä epätoivoisesti.

– Se on todella vaikeaa, koska en vielä puhu suomea kunnolla. Uskon, että kun opin kielen, työllistymismahdollisuuteni kasvavat todella paljon. Minulla on kuitenkin vuosien kokemus kansainväliseltä pankkialalta, Oksana hehkuttaa.

Alun perin kun Oksana tyttärineen muutti Suomeen, hän sopi Jeren kanssa tapaamisista, jotta Stella näkisi isänsä. Jere kuitenkin petti lupauksensa.

– Hän katosi täysin eikä enää vastannut viesteihini. Oikeuden määräämää elatusapua en ole saanut kuukausiin edes ulosoton kautta. Silloinkin kun sitä vielä sain, se tuli ainoastaan ulosottomiehen välityksellä, mutta tällä hetkellä ulosotosta sanotaan, että Jere on varaton, hän kertoo.

Oksana on haastanut Jeren oikeuteen, ja asiaa käsitellään lähiaikoina. Käräjäoikeus päätti aiemmin, että Jere joutuu maksamaan Stellasta 200 euron kuukausittaista elatusapua, mutta summa oli mitoitettu Valko-Venäjän hintatasolle. Nyt Oksana haluaa, että summa korjataan Suomen hintatason mukaiseksi. Hän vaatii 285,99 euroa kuussa.

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!