Hyppää pääsisältöön
Jennan murhaajalle tuomio Hyvinkään ampujan törkeästä pahoinpitelystä

Jennan murhaajalle tuomio Hyvinkään ampujan törkeästä pahoinpitelystä

Varsinais-Suomen käräjäoi­keus tuomitsi viime tiistaina Joona Hasselqvistin vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Hänen uhrinsa oli Hyvinkään ampumisen takia kahdesta murhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä sekä vaaran aiheuttamisesta elinkautiseen tuomittu Eero Hiltunen. Pirkanmaan käräjäoikeus on puolestaan tuominnut Hasselqvistin kesällä 2011 Espanjassa tapahtuneesta Jenna Lepomäen murhasta.

 

Hasselqvist ja Hiltunen olivat tapah­tumahetkellä Turun psykiatrises­sa vankisairaalassa, jossa Hiltuselle tehtiin mielentilatutkimus. Esitutkinnan mukaan Hasselqvist tuli Hiltusen selliin ja istahti sängylle.

 

−Hän sanoi istuessaan: tiedätkö mitä sinunlaisille tapahtuu täällä vankilassa? Pyysin häntä poistumaan sellistäni. Hän nousi sängyltäni ja seisoi vieressäni. Hän heitti kädessään olleesta puolen litran teräskannusta kuuman öljyn päälleni. Öljy lensi kasvoihin ja oikeaan käteeni. Kukaan ei nähnyt tapahtumaa, toisen asteen palovammoja saanut Hiltunen kertoi.

 

Myös Hiltusta epäiltiin esitukinnassa pahoinpitelystä. Hän löi pian rasvanheiton jälkeen Hasselqvistia pari kertaa nyrkillä. Hasselqvist ilmoitti valittavansa tuomiostaan.


Teksti:
Paavo Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!