fbq
Uutiset
26.08.2017 09:04
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Panu Hörkkö
Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia perustivat Löylyn Hernesaareen.
Jasper Pääkkösen ja Antero Vartian Löyly teki heti komeasti 122 000 euroa voittoa – silti miljoonien jättivelat!
Uutiset
26.08.2017 09:04
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Panu Hörkkö

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia, 37, tunnetaan myös ravintolabisneksistään. Hän on Helsingissä suosittua Cafe Mattolaituria pitävän Kaivopuiston Mattolaituri Oy:n pääomistaja.

Antero Vartia Löylyn palohälytyksestä: Kaikki kunnossa!

Lisäksi Antero ja näyttelijä Jasper Pääkkönen, 37, pystyttivät sauna- ja ravintolakompleksi Löylyn Helsingin Hernesaareen. Anteron ja Jasperin firma Hernesaaren Löyly Oy vastaa kiinteistön vuokraamisesta, mutta ravintolatoiminta on Royal Ravintoloilla.

Yli sadantonnin voitto

Tuoreimman tilinpäätöksensä mukaan Kaivopuiston Mattolaituri teki lähes 860 000 euron liikevaihdon. Tilikauden tulos jäi kuitenkin noin 14 000 euroa tappiolliseksi.

Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia lomamatkalla upeissa maisemissa - kuvat!

Hernesaaren Löyly avasi ovensa toukokuussa 2016 julkisen huomion saattelemana. Vuoden 2016 lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto oli 748 000 euroa. Voittoa ensimmäisellä varsinaisella toimintakaudella syntyi 122 000 euroa.

Kalliit kustannukset

Omaperäisen löylyn rakentaminen tuli kalliiksi, joten yrityksellä on useita miljoonia velkaa. Jasper ja Antero antoivat Hernesaaren Löylylle 2,5 miljoonaa euroa pääomalainaa. Sen lisäksi tilinpäätöksen taseesta selviää, että yhtiö on saanut rahoituslaitoksista lainaa 3,9 miljoonaa euroa.

Jasper Pääkkösen uusi kulta on prinssi Andrew’n ex-salarakas – näin piilosuhde paljastui!

Ennen Löylyn aukeamista Jasper kertoi Seiskalle, että rakennuskustannukset paisuivat yli 50 prosenttia.

– Päätimme, ettei missään säästetä, ja se on luonut omat haasteensa. Budjetti on nyt hieman yli kuusi miljoonaa euroa, ja päälle tulevat vielä liiketoiminnan käynnistämiskustannukset. Kahdestaan tässä ollaan Anteron kanssa ja yhdessä kannamme riskit ison pankkilainan avulla, Jasper kertoi viime vuoden keväällä.

Antero on yrityksen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Jasper on merkitty hallituksen jäseneksi.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »