Uutiset

Jasmin Mäntyläkin tunnustaa olevansa seksuaalisen häirinnän uhri: Otin silittelyt, taputtelut ja puristelut hymysuin vastaan!

17.10.2017 12:30

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä voinut nähdä lukuisia postauksia, jotka on allekirjoitettu hashtagilla Me too. Tarkoituksena on levittää tietoa naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta. 

Some-kampanjan taustalla on elokuvamaailmasta tutun Harvey Weinsteinin seksiskandaali, joka paljastui lokakuussa.

Kampanjan ajatuksena on, että jokainen seksuaalista häirintää kokenut nainen kirjoittaisi sosiaaliseen mediaan päivityksen saatesanoilla #metoo, joka suomeksi tarkoittaa "minä myös". 

Asiaan ovat ottaneet kantaa niin tavalliset kuin julkisuudenkin henkilöt ympäri maailmaa. Myös kohukaunotar Jasmin Mäntylä on kommentoinut asiaa blogissan. 

- Olen itse ollut todella monessa mukana ja nuorempana otin monet halailut, silittelyt, taputtelut ja puristelut hymysuin vastaan, vaikka minua oksettikin koko tilanne. Yritin olla ok kaiken kanssa, koska nuo lähentelyt tulivat aina miehiltä, joille tein töitä tai jotka päättivät joistain asioista elämässäni, Jasmin kirjoittaa.

Hän pohtii myös, että mikäli hän olisi parikymppisenä ollut yhtä rohkea kuin tänä päivänä, hän olisi rohkeammin laittanut vastaan kohdatessaan seksuaalista häirintää.

- En olisi ollut se heikompi yhtään kenenkään suhteen, enkä todellakaan olisi ollut kiva sellaisille miehille, jotka perheellisinä käyttäytyivät täysin väärin lirkutellessaan nuorille työntekijöilleen/artisteilleen/esiintyjilleen. Jälkeenpäin ajateltuna ihmettelen myös sitä, kuinka noiden edellä mainittujen tyyppien kaverit vain katsoivat tuollaista toimintaa sivusta ja hyväksyivät kaiken, vaikka varmasti tajusivat sen olleen väärin. Mutta heidän mielestään valta tarkoittaakin sitä, että saa tehdä mitä haluaa ja kenelle haluaa.

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!