fbqJasmin Mäntylä ottaa kantaa TIS-Eveliinan aiheuttamaan rasistikohuun: Minua kutsuttiin penskana neekeriksi ja tein siitä laulun! | Seiska
Uutiset
25.04.2018 12:01
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Matti Matikainen ja Jasminin kotialbumi
Jasmin Mäntylä
Jasmin Mäntylä ottaa kantaa TIS-Eveliinan aiheuttamaan rasistikohuun: Minua kutsuttiin penskana neekeriksi ja tein siitä laulun!
Uutiset
25.04.2018 12:01
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Matti Matikainen ja Jasminin kotialbumi

Temptation Island Suomi -ohjelmaan miehensä Danin kanssa osallistunut Eveliina sai pari päivää sitten aikaan some-kohun, kun hän julkaisi Instagramin Stories-palvelussa videon,  jossa hän mainosti yhteistyökumppaniltaan saamaansa itseruskettavaa voidetta. Some-kohu syntyi, kun TIS-kaunotar käytti videolla rusketukseensa viitaten rasistista ilmaisua. 

Lue lisää: TEMPTATION ISLAND -EVELIINA AIHEUTTI SOMEKOHUN – MISS HELSINKI SEPHORA PUUTTUI RASISTISEEN ILMAISUUN

Räväköistä kommenteista tunnettu kohukaunotar Jasmin Mäntylä esitti tänään (25.4.) oman kantansa kohuun Metropoli.netin blogissaan. Jasmin ei kerro kirjoituksessaan nimiä, mutta viittaa selvästi TIS-Eveliinan aiheuttamaan kohuun.

Mielensä pahoittajat

Eveliinan yhteistyökumppani ilmoitti lopettavansa työskentelyn kaunottaren kanssa, vaikka Eveliina poisti videon huomattuaan virheensä. Myös vuoden 2017 Miss Helsinki Sephora Lindsay kommentoi Eveliinan sanomisia sosiaalisessa mediassa, mutta hyväksyi TIS-kaunottaren anteeksipyynnön, ja pyysi muita sosiaalisen median käyttäjiä lopettamaan rasististen ja epäasiallisten ilmaisujen käytön.

Jasmin on sitä mieltä, että suomalaisista on tullut jäykkämielinen kansa ja mieli pahoitetaan hyvin helpolla. 

Erään realityn naispuolinen osallistuja käytti itseensä liittyen yhtä maailmalla paljonkin käytettävää sanaa itseruskettavaa mainostaessaan ja mistä häntä syytettiin? Rasismista. Häntä vastaan hyökkäsivät sekä jotkut tummaihoiset tyypit (koska he loukkaantuivat ”verisesti” tuosta vitsailusta) että häntä somessa seuraavat henkilöt, Jasmin kirjoittaa. 

Eve ja Sephora
Eveliina joutui some-kohun kohteeksi. Myös Sephora kommentoi tapaukseen liittyen. 

"Otan asiat huumorilla"

Jasmin kertoi pöyristyneensä jo silloin, kun erään makeisen nimi muutettiin. Hän on itse saanut paljon kuulla kommentteja tummista piirteistään.

Olin itse pöyristynyt jo silloin, kun Neekerinsuukko -nimi bannattiin! Minua kutsuttiin penskana neekeriksi (koska olin pienenä todella tumma) ja tein siitä samantien laulun – osasin jo silloin ottaa asiat huumorilla. Oikea kiusaaminen on täysin eri asia kuin jokin vitsillä heitetty läppä ja itse asiassa juuri sillä kaikella ylireagoinnilla kuuluisi olla rajansa!

Jasminin isä on intialainen. 

Jasmin Mäntylä
Jasmin kirjoittaa blogissaan, että osasi ottaa jo lapsena nimittelyn huumorilla.

Jasminin mukaan kaikki saavat olla erilaisia ja omanlaisia, ja kaikki pitää hyväksyä. Kaikista ei kuitenkaan tarvitse tykätä. 

En kestä muun muassa tyhmyyttä, herkkähipiäisyyttä, ilkeyttä, toisten Tahallista loukkaamista, tunneköyhyyttä, mielensä Turhaa pahoittamista, huumorintajun puutetta, jäykistelyä ja niin edelleen. En vihaa ketään, enkä tuomitse ketään – nuo kaikki ovat vain niitä piirteitä, joita lähipiiriini kuuluvilla ei ikinä tule olemaan.

Lue koko blogikirjoitus täältä.