Hyppää pääsisältöön
Jannika B haastaa Suomen hittinikkarit!

Jannika B haastaa Suomen hittinikkarit!

Jannika B eli Jannika Wirtanen (o.s. Bergroth) kokeili onneaan eri laulukilpailuissa ennen musiikkiuransa todellista alkua. Vuoden 2007 Idolsissa hän pääsi semifinaaleihin asti. Vaikka kilpailut eivät tuoneet Jannikalle toivottua menestystä, ei se hidastanut unelmaansa tavoitellutta laulajanalkua.

Debyyttialbumi Kaikki rohkeus julkaistiin helmikuussa 2013, ja se nousi albumilistan sijalle kolme. Kaikki rohkeus oli hyvä startti Jannikan uralle, mutta suuri näytönpaikka koittaa perjantaina, kun toinen albumi Šiva julkaistaan.

 

Rakkaudentunnustus Toni Wirtaselle

Albumi alkaa intromaisella Aurinko-kappaleella, joka kuulostaa kalevalamaiselta hymniltä. Pariminuuttisen joikailun jälkeen starttaava W2 (Tähdenlentoja) on nopea tanssittava poppiralli, joka saa jalat vipattamaan.

Albumilta löytyy myös Jannikan rakkaudentunnustus aviomehelleen Toni Wirtaselle. Albumin nimikkokappale saa uskomaan ikuiseen rakkauteen, jonka eteen on kuitenkin tehtävä töitä:

Vannon sulle rakkauden. Kotkan lailla meistä taistelen läpi hirmumyrskyjen, vuoksi meidän huomisen, koska lähde luotas en. Illan tullen sua aina suutelen, läpi unen suojelen, Jannika laulaa.

 Šiva on täynnä koukuttavia korvamatoja. Albumin positiivinen ongelma on singlejulkaisujen valitseminen. Albumin jokainen kappale kuulostaa radiohitiltä, mikä on harvinainen saavutus. Albumin parhaimpia biisejä ovat Äänet ja askeleet, Šiva, Tahdon ja W2 (Tähdenlentoja).

 

Erottuu massasta

Jannika on kehittynyt laulajana ja lauluntekijänä debyyttialbuminsa julkaisusta. Kappaleissa on hyviä koukkuja ja itsevarmuutta, mutta Jannika on säilyttänyt sanoituksissaan personaallisia elementtejä, jotka erottavat kappaleet muusta popmusiikin massasta. Kappaleissa Jannikaa ovat auttaneet muiden muassa Jonas Olsson ja Heidi Maria Paalanen. Šiva on varmasti kevään suosituimpia ja puhutuimpia albumeja, eikä turhaan. Šiva on hyvä popalbumi, ja Jannika B on osoittanut olevansa taitava hittinikkari.

Seiskan arvio: 4/5

Šiva julkaistaan perjantaina 28.3.

JANNIKAN KUVAT: VILLE JUURIKKALA

 

LUE MYÖS:

Huh, mikä kuva, Jannika B!

Jannika B ja Toni Wirtanen tyylikkäinä Iskelmä Gaalassa - katso kuva!

Vaikuttaako avioituminen Jannika B:n taiteilijanimeen?

Toni Wirtanen ja Jannika B: uudenvuodenaaton salahäät!

Näin hän on muuttunut: Jannika B - eihän tätä tyttöä tunnista samaksi!

Jannika B:n yllätyspolttarit alkoivat kesken keikan - kuva!


Apulannan Toni Wirtanen ja Jannika B valitsivat erikoisen hääpaikan!


Teksti:
Antero Alhonen
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!