Uutiset

Janne "Nacci" Tranbergin rikosepäilyt lisääntyivät taas - jengiläisten joulukinkkutempaus syyteharkintaan!

24.04.2020 12:45

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo saaneensa valmiiksi laajahkon tilauspetostutkinnan, jossa epäilyinä on 
Cannonball MC -jengiin kytköksissä olleita henkilöitä. Yksi epäily johtaa Katiska-huumevyyhdissä syytettyyn Janne "Nacci" Tranbergiin, joka toimi rikosten tekoaikaan, syksyllä 2017, Cannonball MC:n pomona ja mediakärkenä. Myöhemmin mies sai potkut kerhosta. 

Joku ylläpitää vankilassa talousrikoksista istuvan ja Katiska-vyyhdissä epäillyn Naccin Instagram-tiliä. 

Kinkkutempaus 2017

Jengiläiset jakoivat suurieleisesti suuren määrän joulukinkkuja helsinkiläislähiössä. Ilmaisten kinkkujen saajat olivat kaikesta päätellen vähäosaisia, useat ikääntyneitä, suomalaisia. 

Nacci antoi myös jakotilaisuudesta lausuntoja mediaan. Tuolloin hän sanoi, ettei kinkkujen jakaminen ollut moottoripyöräkerhon toimintaa. Yleisölle jäi hieman epäselväksi, mistä siis oli kyse, mutta ilmeisesti jonkinlaisesta Robin Hood -henkisestä kanssaihmisten auttamisesta. 

Pian kuitenkin ilmeni, ettei jaettuja kinkkuja oltu ostettu mistään, vaan ne oli hankittu petollisesti. Poliisi sai selville, ettei kinkkuja ollut koskaan tarkoituskaan maksaa takaisin. Alkoi rikostutkinta.

Lue Seiskan juttuja Janne Naccista klikkaamalla tästä! 

- Petoskokonaisuuden laajuus alkoi selvitä tutkinnan edetessä. Petoksia oli tehty yhteensä neljän eri yhtiön 
ja niiden vastuuhenkilöiden nimissä, kertoo tutkinnanjohtaja ja talousrikosyksikön johtaja Mikko Kiiski Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Petosliiga sai hankittua monenlaista tavaraa haltuunsa. 

– On syytä epäillä, että petostarkoituksessa oli hankittu muun muassa ajoneuvoja osamaksusopimuksilla, 
erilaista elektroniikkaa, elintarvikkeita, leluja, sekä hankittu ja avattu erilaisia luottokortteja ja muita yrityskorttisopimuksia. 

Petosvyyhdin pääepäilty ei kuitenkaan ole Nacci, vaan eräs 30-vuotias mies. Rikossarjassa on yhteensä viisi epäiltyä ja rikosvahingot ovat noin 170 000 euroa.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!