fbq
Uutiset
09.09.2019 18:19
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Seiskan toimitus
janita lukkarinen
Janita Lukkariselle sokkidiagnoosi! Syöpää ei voi parantaa: "Kasvain kasvaa aktiivisesti sisälläni"
Uutiset
09.09.2019 18:19
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Tosi-tv-tähti ja somekaunotar Janita Lukkarinen, 26, sai tänään maanantaina (9.9.) lohduttomia uutisia, kun lääkäri kertoi, ettei hänen imusolmukesyöpänsä ole parannettavissa.

- Olen ihan sokissa. Kasvain kasvaa aktiivisesti sisälläni, eikä sille ole tehtävissä mitään, Janita kertoo ja murtuu kyyneliin.

Kasvain osoittautui 4. tason nopeakasvuiseksi syöväksi. Syöpä on siis levinnyt entisestään.

- Minun tekee mieli nukkua tämä kaikki pois ja laittaa puhelin kiinni, ettei tarvitsisi vastata kaikille ihmisille, jotka kyselevät tilanteestani.

Lue myös: Ratkaisevaa syöpätulosta odottava Janita Lukkarinen on suunnitellut jo omat hautajaisensa: ”Olen kertonut äidille toiveeni muistotilaisuudesta, hautakivestä ja vieraista” 

"Toivon ihmettä"

Janita pyrkii hidastamaan epätodelliselta tuntuvaa tilannettaan kaikin mahdollisin keinoin.

- Haluaisin tarttua jokaiseen vaihtoehtoon, joka vain voisi pelastaa minut. Olen valmis kokeilemaan vaihtoehtoista hoitoa. Toistaiseksi pyrin hidastamaan kasvaimen kasvua oikeanlaisella ruokavaliolla

- Toivon, että joku ihme tapahtuisi, hän kertoo hiljaa.

Lue myös: Syöpää sairastava Janita Lukkarinen joutui kiireellä sairaalaan! Makaa eristetyssä huoneessa: Verenpurkaumia ja mustelmia ympäri kehoa

Kasvain painaa hermoja

Seuraavaksi keskitytään kivunlievitykseen. Kontrollikäyntejä suoritetaan neljän kuukauden välein, jolloin syöpäkasvaimet kuvataan PET-kuvauksella. Toistaiseksi Janita sai uuden hermolääkkeen kipujensa tueksi. 

- Tällä hetkellä osa kasvaimista painaa hermoja, joten sain uuden lääkkeen helpottamaan niitä kipuja.

Syövän etenemistä seurataan, ja Janitalla on pääsy sairaalahoitoon, kun hän sitä kokee tarvitsevansa.

- Olen ollut hyvin tietoinen tuntemuksistani ja voinnistani koko syöpätaistelun ajan. Myös lääkäri luottaa tuntemuksiini. Sairaalan hoitohenkilökunta tietää minun olevan todella kovissa kivuissa, jos ja kun joudun hakeutumaan sairaalahoitoon.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »