fbq
Uutiset
08.09.2017 13:45
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Pasi Murto
Janina Fry
Janina Fry juhlisti 10-vuotista taivalta vaatesuunnittelijana - surutyö edelleen kesken: Olen itkenyt ystävieni kanssa!
Uutiset
08.09.2017 13:45
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Pasi Murto

Yrittäjä ja ex-missi Janina Fry järjesti eilen torstaina 10-vuotisjuhlanäytöksen ravintola Teatterissa. Janina oli saanut näytökseen malleiksi liudan entisiä missejä, kuten Suvi Tiilikaisen ja Vanessa Kurrin, jotka eivät ole tehnyt vuosiin lavamallintöitä.

Vuoden 1999 Miss Suomi Vanessa Kurri kertoi nousseensa edellisen kerran näytöslavalle kahdeksan vuotta sitten.

- Nyt lähdin mukaan, kun Janina pyysi! Olemme Janinan kanssa hölmöilevä pariskunta, joka tukee ja tsemppaa toisiaan. Olemme päivittäin tekemisissä, etenkin nyt, kun Janinalla on ollut surua vanhempiensa poismenon takia. Olen antanut kepeyttä ja tasapainoa hänen elämään huumorini kautta.

Janina menetti lyhyen ajan sisällä molemmat vanhempansa: ensin isä kuoli keuhkosyöpään ja äiti viime toukokuussa rintasyöpään viiden vuoden taistelun jälkeen.

Ystäviä jo 1990-luvun alusta

Vanessa muistelee kaverusten ystävyyden käynnistyneen pian sen jälkeen, kun Janina osallistui vuonna 1993 Suomen neito -kilpailuun. Janina voitti kilpailun ja tuli samana vuonna Miss Maailma -kilpailussa kuudenneksi. Vanessan taival missimaailmassa alkoi vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun hän voitti Miss Suomi -kilpailun vuonna 1999.

Kauneus ja ulkonäkö ovat todella pienessä roolissa Vanessan elämää tänä päivänä, sillä hän viihtyy kotona meikittä ja kotivaatteissa.

– Minun ei tarvitse miettiä, miltä näytän, koska en käy joka päivä töissä. Totta kai pidän ulkonäöstäni kuitenkin huolta, mutta se on minulle toissijainen asia.

Janina jaksoi surutyöstä huolimatta juhlistaa 10-vuotista taivaltaan vaatealan yrittäjänä.

– Vaikeata on ollut järjestää muotinäytöstä ilman, että käsittelen vanhempien pois menoa. Suru on koettanut koko perhettä ja samalla maailmani romuttunut täysin. Koko kesän sain olla rauhassa ja käsitellä menettämistä. Muotinäytöksen järjestäminen on ollut minulle surutyön keskellä henkireikä. Olen iloinen, että vanhempi veljeni on tänään yleisössä sekä ystävät ovat tulleet malleiksi. Olen vaikeina hetkinä itkenyt yhdessä ystävieni kanssa, Janina kertoi.     

Janina
Janina nähtiin näytöslavalla esittelemässä omaa vaatemallistoaan.

 

Janina
- Edellisen kerran olen ollut näytöslavalla yli viisi vuotta sitten, Suvi Tiilikainen muisteli.

 

Janina
Lavalla nähtiin malleina useita Janinan missiystäviä. - He ovat olleet minulle suurena tukena vanhempien kuoleman jälkeen. Muotinäytöksen järjestäminen oli minulle surutyön keskellä henkireikä, Janina totesi.

 

Heidi
Heidi Sohlberg juontaa tänä vuonna Miss Suomi -finaalin yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.