fbq
Uutiset
01.01.2019 15:43
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Jaakko Selin, Petri Salmela, Fotolia ja Seiskan arkisto
Jaakko Selin esittelee suosikkikohteensa.
Jaakko Selin: Nämä matkakohteet kannattaa nyt nähdä – ”Se on maailman hienoin kaupunki!”
Uutiset
01.01.2019 15:43
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Jaakko Selin, Petri Salmela, Fotolia ja Seiskan arkisto

Suositusta Jaakko ja maailmanvalloittajat -tv-ohjelmasta tuttu Jaakko Selin, 60, rakastaa matkustamista. Hän on tehnyt harrastuksestaan itselleen ammatin.

Tänä syksynä ilmestyi Jaakon uusi kirja Jaakon matkassa -uudet seikkailut, jossa hän kertoo laajasti monista rakkaista kohteistaan.

Jaakko avasi Seiskalle kotialbuminsa ja kertoo nyt lempikohteistaan maailmalla. Ota tästä tärpit talteen!

Lue myös: Tv:stä tuttu maailmanmatkaaja Jaakko Selin: Tämä ruukkikylä on Suomen salattu helmi!

Ruotsi, Göteborg

Nopea irtiotto keskieurooppalaiseen tunnelmaan. Eteläinen Göteborg on ympäri vuoden leuto lomakohde. Satama ja kalahallit tarjoavat harvinaisiakin herkkuja.

Jaakko Selin Göteborgissa.

Satamakävelyn jälkeen trendikkäimmät kaupunginosat voi ottaa haltuun tepastelemalla Haga Nygatania pitkin Linnégatanille, josta alkavat hyvin paljon Helsingin Kalliota muistuttavat ”linjat”. Korttelit täyttyvät ihmeellisistä pikku ravintoloista, terasseista ja putiikeista.

Itse majoitun mielelläni rautatieaseman vieressä olevassa, postin vanhaan pääkonttoriin remontoidussa Clarion Post -hotellissa. Sen aulassa ja terasseilla biletetään viikonloppuisin ja katolla voi pulahtaa uima-altaaseen.

Montenegro, Perast

Välimerellä lomailevia kehotetaan nyt kiiruhtamaan Montenegroon, ennen kuin turistimassat löytävät paikan.

Jaakko Selin Perastissa.

Oma suosikkini on pieni Perastin maailmanperintökylä, joka kesän turistisesonkina voi olla jo liiankin ahdas. Keväällä ja syksyllä ilma on miellyttävän viileää ja elo rauhaisaa. Maisemat muistuttavat ällistyttävästi Norjan vuonoja. Suuria hotelleja ei paikalla ole, mutta yksityismajoitusta löytyy kyllä.
Perastiin pääsee edullisimmin lentämällä Kroatian Dubrovnikiin, josta jatketaan vuokra-autolla tai etukäteen netistä varatulla edullisella taksilla.

Kypros, Latsi

Tutun Pafoksen kaupungin pohjoispuolella on monelle tuntematon Akamas-kansallispuisto. Kuhertelijoiden kannattaa suunnata sen rauhallisille ja romanttisille hiekkarannoille ja tehdä kuumia kävelyretkiä vuoristossa.

Jaakko Selin Kyproksella.

Majoittua kannattaa Latsin entiseen kalastajakylään, josta saa hyvällä onnella vuokrattua bungalowin omalla hiekkarannalla. Keskusta on täynnä kalaravintoloita, mutta hinnat ja laatu eivät valitettavasti täällä aina kohtaa.

Malta, Valletta

Tiesitkö, että Maltan pääkaupunki Valletta on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2018? Ei moni muukaan tiennyt. Homman tiedotus on hoidettu nolosti, mutta se ei himmennä herrasmiesten ja ritareiden linnoituskaupungin maagista hohdetta.

Valletta on minusta maailman hienoin kaupunki. Maltalla lomailevat jättävät sen usein liian vähälle huomiolle, sillä kaupungin meno simahtaa illalla jo melko aikaisin.

Jaakko Selin Maltalla.

Vietä aamu korkeilla muureilla merta ja vastapäisiä kaupunkeja tiiraillen. Päivällä juodaan perinteiset englantilaiset teet ja shoppaillaan ostoskaduilla. Käväise välillä vanhaan satamaan syntyneessä viihdekeskuksessa ja koputtele kotimuseoiden ovia.

Paikalliset oluet ovat pohjoiseen makuun, ja kokeilun arvoinen on myös paikallisten ylpeys, kitkerä alkoholiton limu Kinnie.

Espanja, Torremolinos

Mikään ei voi ikinä horjuttaa Aurinkorannikon mainetta ja kunniaa aikuisten leikkikenttänä. Nyt saa rohkeasti sanoa, että ”lähden lomalle Torreen”. Vanha votkaturistikohde on pessyt kasvonsa ja muuttunut espanjalaisten omaksi lomakaupungiksi.

Jaakko Selin Espanjassa.

Seuramatkailijan bileviikko Torressa on ympäristöystävällisempi teko kuin Nepalin rinteiden roskaaminen. Ja ainahan voi teeskennellä olleensa kulttuurimatkalla Málagassa!

Italia, Desenzano ja Salò

Gardajärven lounaiskulman pikkukaupungit ovat tuntemattomia monelle Gardan kävijälle. Paikalle pääsee nopeasti, kätevästi ja edullisesti vähän yli tunnissa Milanon päärautatieasemalta. Ykkösluokan junalippuun kuuluu yleensä miellyttävä nahkapenkki ja lasillinen kuohuvaa proseccoa. Kesäaikaan Desenzanon pikku aukioilla ja kauniissa satamassa juhlitaan illasta iltaan.

Jaakko Selin Italiassa.

Salòssa nautitaan rauhallisista päiväkävelyistä, italialaisesta tyylikkyydestä ja raikkaasta järvi-ilmastosta. Molempien kaupunkien satamista pääsee eripituisille veneretkille Gardan muihin kohteisiin.

Ehdoton lounas- ja yöpymispaikkani on Jaana Nakarin jo legendaarinen Villa Arcadio -luostarihotelli Salòn rinteillä.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!