Ville Leino pelasi jättiliksalla Buffalo Sabresissa.

Jääkiekkouransa lopettava Ville Leino myöntää: NHL-miljoonat mahdollistivat BilleBeino-vaatemerkin!

04.07.2017 08:05

Yksi tuhkimotarina suomalaisessa jääkiekossa on pian tulossa päätökseensä. Savonlinnalainen silkkikäsi, NHL:ssä aikoinaan loistanut SaPKo-kasvatti Ville Leino, 33, on paketoimassa kunniakasta kiekkouraansa.

Nykyisin Ruotsin SHL:ssä Växjö Lakersia edustava Ville paljasti Seiskalle, että ensi kauden jälkeen on aika ripustaa hokkarit naulaan.

TAUSTAA: Ville Leino, 33, paljastaa Seiskalle: ensi kiekkokaudesta uran viimeinen, sitten siirtyminen muotimaailmaan!

Joillakin kiekkoilijoilla voi olla vaikeuksia keksiä mielekästä tekemistä uran päättymisen jälkeen. Villellä tätä ongelmaa ei ole. Hänen perustamansa BilleBeino-vaatemerkillä pyyhkii varsin mukavasti, ja kovassa nosteessa olevassa brändissä riittää taatusti puuhaa lätkähommien jälkeenkin.

- Siinä mielessä olen onnekas, että on tällainen mahdollisuus ja ajanvietettä, josta nauttii. Siitä täytyy olla kiitollinen, Leino sanoo.

Ville Leino pelasi jättiliksalla Buffalo Sabresissa.

BilleBeino sai alkunsa osaksi sattuman kauppana. Taiteilijasieluksi tunnustautuva Ville kertoo Seiskalle olleensa aina kiinnostunut vaatteista.

- Olen käyttänyt paljon aikaa ja rahaa vaatteisiin. Olen myös maalaillut, ja sitä kautta syntyi BilleBeinon logo. Brändin nimi tuli puolestaan Instagram-tilistäni ja sitten aloimme huvikseen tehdä lippiksiä. Siitä se lähti.

BilleBeinon kasvu on ollut nopeaa. Brändin taustayhtiö taustayhtiö BilleBeino Clothing and Accessories Oy lähes kolminkertaisti liikevaihtonsa viimeisen vuoden aikana. Villen mukaan brändin kasvun osasyinä ovat intohimo ja aitous.

27 miljoonaa syytä hymyyn! Ville Leino pelasi jättiliksalla Buffalo Sabresissa.
27 miljoonaa syytä hymyyn! Ville Leino pelasi jättiliksalla Buffalo Sabresissa.


- Emme ole ikinä tehneet mitään liiketoimintasuunnitelmia, vaan olemme kasvaneet brändin mukana. Ja olemme tietysti saaneet paljon apua frendeiltä, jotka ovat käyttäneet ja markkinoineet tuotteitamme, Ville analysoi.

- Emme ole kategorisoituneet mihinkään tiettyyn, vaan voidaan tehdä mitä vaan.

Myös Villen tahkoamat miljoonat mahdollistavat paljon. Mies, jolle NHL-seura Buffalo Sabres maksaa vielä tänäkin päivänä jättiliksaa vuonna 2011 solmitusta 27 miljoonan dollarin megadiilistä, myöntää suoraan, ettei koko vaatemerkkiä välttämättä olisi ilman hänen järjettömän paksua lompakkoaan.

- No ei. Totta kai se on auttanut, koska kyllä tämä on varmasti yksi vaikeimmista bisneksistä. Moni on varmaan ajatellut, että no älkää nyt viitsikö.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!