Vain Seiskassa!
Kimmo Timonen.

Jääkiekko jätti ammottavan aukon eläköityneelle Kimmo Timoselle – yrittänyt saada vastaavia fiiliksiä toisesta lajista: ”Ei perkule ole löytynyt!”

24.11.2018 12:48

Tarina on vanha tuttu: moni urheilija putoaa ammattilaisuran jälkeiseen tyhjiöön. Kurinalaisen elämän vaatimukset ovat takana päin, eikä tavallinen arki välttämättä enää tarjoa samanlaisia adrenaliinipaukkuja kuin vielä uran aikana kirkkaimmassa valokeilassa.

Myös Kimmo Timonen on huomannut tämän. Yksi kaikkien aikojen sinivalkoista jääkiekkopuolustajista ripusti hokkarinsa naulaan kesällä 2015 voitettuaan Chicago Blackhawksissa Stanley Cupin. Hän oli etukäteen ajatellut, ettei kaipaisi lajia eläkepäivillään – kunnes koitti seuraava syksy.

– Painelin silloin Philadelphiaan katsomaan Flyersin runkosarjaottelua, "Kime" kertoo Seiskalle.

– Ja kun sitten istuin siellä hallin pressiboksissa ja katselin niitä alkuseremonioita ja sitä valoshow’ta… Silloin mietin, että ei perkule, olisi tämä vielä aika hienoa hommaa!

Kimmo Timosen huikea kiekkoura päättyi Stanley Cupin mestarusjuhliin Chicago Blackhawksissa 2015.
Kimmo Timosen huikea kiekkoura päättyi Stanley Cupin mestarusjuhliin Chicago Blackhawksissa 2015.

 

Timonen ei kuitenkaan alkanut elätellä tosissaan toiveita kaukaloon paluusta. Lopettamispäätös piti.

– Realiteetti oli se, etten enää pystynyt pelaamaan ja ikäkin tuli vastaan. Mutta kyllä se kaipuu säilyi. Sitä tunnetta ei saa mistään muualta, minkä jääkiekkoilija NHL-peleistä saa. 

Lue myös: Kimmo Timonen paljastaa: oli viittä vaille, ettei hän olisi koskaan voittanut Stanley Cupia – kiittää paljosta ex-pomoaan: ”Hän sanoi, että älä nyt helkutti vie…”

Timonen sanoo suoraan kaipaavansa kaikkea kivikovissa kiekkomatseissa: yhdessäoloa pukukopissa joukkuekavereiden kanssa, ottelua edeltävää keskittymistä ja jännitystä, täpötäyden hallin huumaa ja käsinkosketeltavaa tunnelmaa.

– Olen yrittänyt löytää sitä samaa fiilistä tenniskentältä, mutta ei sitä perkule ole löytynyt!

– Tennis oli rakas laji jo pelivuosinani kesäisin. Käyn nykyisin pelaamassa sitä kolme neljä kertaa viikossa, mutta… Ne ovat ne jääkiekon fiilikset ja tunteet, mitä ei voi verrata mihinkään, hän hymähtää.

Lue lisää Kimmo Timosen kuulumisia tuoreimmasta Seiskasta!

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!