fbq
Uutiset
11.11.2014 18:46
Teksti: Paavo Nurmi|Kuvat: Ari Lahti
Italian kovimmassa rikossarjassa näytellyt Kai Portman: Tienasin tonnin päivässä!
Italian kovimmassa rikossarjassa näytellyt Kai Portman: Tienasin tonnin päivässä!
Uutiset
11.11.2014 18:46
Teksti: Paavo Nurmi|Kuvat: Ari Lahti

Näyttelijä Kai Portmanin, 44, uran merkittävimpiin pesteihin kuuluu venäläisen rikollisen Maxim Goncalevin rooli Italian suosituimmassa rikossarjassa Squadra antimafiassa. Sarja on tehnyt pitkään Italiassa näytelleestä Portmanista entistä tunnetumman.

Sarjan viidennen tuotantokauden jaksoilla, joissa Portman esiintyi, oli miljoonia katsojia. Pesti kuitenkin päättyi siihen, että Portmanin roolihahmo menehtyi pitkän taistelukohtauksen päätteeksi.

 

Kai Portmanin roolihahmo Squadra antimafian viidennen tuotantokauden suuressa taistelukohtauksessa. - Kuvasimme kohtausta viikon, Kai kertoo.

 

– Squadra antimafia oli iso ja merkittävä työ minulle – se on kuin Italian NYPD Blue. Ihmiset alkoivat tunnistaa minut kadulla, koska katsojia oli niin paljon - parhaimmillaan peräti 7,8 miljoonaa. Olen puhunut paluusta sarjan tekijöiden kanssa, mutta asia ei ole varma, koska hahmoani ammuttiin niin useasti. Ehkä hänellä oli luotiliivi? Toivoisin, että paluu on mahdollinen, Kai kertoo Seiskalle.

 

Iso ryhmä ja luksuspuitteet

Kai kuvailee sarjaa erittäin suureksi, ja sen puitteita upeiksi.

– Kun filmasimme Sisiliassa, työryhmään kuului 200 henkilöä. Lisää työntekijöitä on Roomassa, sillä sarjan päätoimisto sijaitsee siellä. Sisiliassa kuvatessamme työntekijämme muun muassa asuivat luksushotelli Gran Hotel Baia Verdessä, ja Sheraton-hotelli oli varattu vain ryhmälle, johon minä kuuluin, sekä Alitalia-lentoyhtiön henkilökunnalle, Kai kuvailee.

 

- Roolihahmoni Maxim Goncalev oli tatuoitu venäläisen rikospomon apuri, Kai sanoo.

 

Silvion firmassa maksetaan

Myös palkkaus oli kunnossa, sillä sarjan takana on Italian entisen pääministerin, Silvio Berlusconin Mediaset S.p.A., joka maksaa keskimäärin neljä kertaa paremmin kuin Rai, joka on verrattavissa Yleisradioon.

– Squadra antimafiassa näyttelijänpalkka on 1 000 euroa päivässä. He maksavat sen, vaikka olisin kuvauksissa 40 minuuttia ja makaisin loppupäivän hotellin uima-altaalla.

Voit lukea Kai Portmanin koko tarinan tuoreesta Seiskasta!

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »