Leif Lindgren

Iskelmälegendat tekivät kunniakujan! Tenavatähti Leif Lindgren menestysvuosistaan: Enää en suostuisi laulamaan sellaiselle yleisölle

Uutiset | 17.10.2020 16:03

Tenavatähdestä Suomen iskelmätaivaalle vuonna 1990 ponnahtanut Leif Lindgren, 40, palaa mielellään lapsuuteensa, jonka hän kertoo olleen elämänsä ihaninta aikaa.

–  Musiikillisesti olen täyttänyt lapsuuden unelmiani.

Liljankukka ei unohdu

Leifin palo esiintymislavalle jo pikkupoikana oli valtava. Edes helluntaiseurakuntaan kuuluvien vanhempien nihkeä asenne ei nuorta Leifiä estänyt. Esiintymään oli päästävä.

– Näin tv:ssä Seppo Hovin mainostavan Tenavatähteä ja päätin osallistua.

Lue myös: Tuomittiin vankilaan! Liljankukka-laululla Tenavatähdessä hurmannut Leif Lindgren harhautui suosion jälkeen elämän sivupoluille - tältä entinen suosikkilaulaja näyttää nyt!

Leif äänitti kasetille useita kappaleita muusikkoystävänsä Marko Selkälän kanssa. Lopulta esitettäväksi valikoitui Liljankukka.

– Loppukilpailussa esitin Beritin ja Esko Koivumiehen Kun tummat saapuu taivaaseen. Leifin mukaan esitys oli jättipotti, eikä paluuta tavalliseksi kuusamolaiseksi kuoropojaksi enää ollut.

– Olin vasta 10-vuotias. Meni vain muutama kuukausi, kun jo esiinnyin samoilla keikkalavoilla Kikan, Reijo Taipaleen, Katri Helenan ja Marionin kanssa.

– Musiikki on monelle romanille tapa ilmaista tunteita. Laulussa voi sanoia asioita, joista ei voi normaalisti puhua, Leif sanoo. Kuva on vuoden 1990 Tenavatähti-kisasta.
– Musiikki on monelle romanille tapa ilmaista tunteita. Laulussa voi sanoia asioita, joista ei voi normaalisti puhua, Leif sanoo. Kuva on vuoden 1990 Tenavatähti-kisasta.

Kultaa ja kunniaa

Leifin esikoislevy myi heti kultaa. Vuoden 1991 Lahden sävelessä Eino Grön ja Paula Koivuniemi tekivät kunniakujan, kun Leif kuulutettiin lavalle.

– Se oli elämäni hienoimpia hetkiä!

Virossa Leif esiintyi laulukilpailussa 4 000 ihmiselle.

– Jos joku yrittäisi nyt saada minut laulamaan sellaiselle yleisölle, en suostuisi.

Leif sijoittui koko Euroopan kisassa hienosti toiseksi.

Lue Leifin tähteyden jälkeisestä elämästä Seiska Klubista!

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Timo Lindholm ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!