Uutiset

Iskelmälegenda Eino Grön muistelee menehtynyttä kollegaansa: ”Reijo oli avoin ja ystävällinen”

29.06.2018 18:02

Juhannuksen alla pitkälliseen sairauteen menehtynyt Reijo Kallio tunnetaan lukuisista ikivihreistään, jotka yhä soivat tanssilavoilla ja -lattioilla. Hän oli kuollessaan 84-vuotias.

– Reijo oli hyvä kaverini vuosikymmeniä. Osasin odottaa tätä suru-uutista, sillä tiesin taustat, laulaja Eino Grön, 79, kertoo Seiskalle.

Toinenkin ammatti

Kallion laulajan taival alkoi jo 1950-luvulla, mutta hän saavutti suuren menestyksen vasta 30 vuotta myöhemmin.

Kallion tunnetuimpia kappaleita ovat Yksinäinen, Viikonloppuisä ja Suvivalssi. Ensimmäinen hitti, Yksinäinen oli alun perin tarkoitettu Jamppa Tuomiselle. Samannimistä albumia on myyty yli 100 000 kappaletta.

Autokoulunopettajana hiljaisemmat vuodet elantonsa hankkinut Kallio sai uransa aikana piirongin päälle neljä platinalevyä ja kuusi kultaista.

– Reijo oli pitkän linjan hieno laulaja, joka sai onneksi palkintonsa 1980–1990-luvuilla, Eino Grön kehuu.

Kallion viisikymmenvuotisen uran viimeinen Niin tuuli kulkee -levytys julkaistiin 1999. Viimeisen keikkansa hän teki yhdeksän vuotta sitten.

Terveysongelmat saivat hänet hiljentämään keikkatahtiaan jo 1980-luvun loppupuolella.

 

Reijo Kallio syntyi Helsingissä ja asui viimeiset vuotensa Espoon Matinkylässä, jossa Inkeri-vaimo oli hänen omaishoitajansa.
Reijo Kallio syntyi Helsingissä ja asui viimeiset vuotensa Espoon Matinkylässä, jossa Inkeri-vaimo oli hänen omaishoitajansa.

 

Vuosikymmenten liitto

Eino Grön kertoo Kallion olleen ulospäinsuuntautunut kaveri, jonka kanssa saattoi puhua mistä vain.

– Hän jaksoi aina olla kaikille avoin ja ystävällinen.

Kalliota jäävät kaipaamaan kaksi lasta, viisi lastenlasta ja Inkeri-vaimo, joka oli miehensä omaishoitajana tämän viimeisinä vuosina. Pariskunta oli yhdessä 1950-luvun lopulta asti.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Monteeri Oy/Jukka Kuusisto, Lehtikuva ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!