Uutiset

Isän äkillinen kuolema opetti Kari Aihiselle paljon: En laita rahaa tyynyn alle!

20.04.2017 08:00

Kun Kari Aihisen isä kuoli vuonna 1997, kokki oli katsomassa Turun jäähallilla TPS:n pudotuspelejä HPK:ta vastaan. Kape palasi kotijoukkueen tappion jälkeen kotiinsa, jossa huomasi, että hätääntynyt äiti oli jättänyt viestin puhelinvastaajaan. Isä oli menehtynyt aivoverenvuotoon 49-vuotiaana.

– Se oli laaki ja vainaa. Aika paljon maailma muuttuu, kun menettää isän 25-vuotiaana. Minusta tuli suvun vanhin mies, Kape kuvailee.

Pitäkää parsanne

Kapen yksityisyrittäjäisältä peritty elämän menestysresepti on ollut se, että tehdään muita enemmän töitä. Filosofia on tuottanut hedelmää, mutta Kape ei hellitä huipullakaan. Ravintolatöiden lisäksi hän tekee vuodessa useita tv-ohjelmia.

Kaappaus keittiössä -hittisarjan jälkeen Kape on esiintynyt muun muassa Kädettömissä kokeissa, Katastrofikokissa ja legendaarisessa Kokkisodassa, joka on saamassa jatkoa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Kari Aihinen Turussa.Kape Aihinen vieraili Seiskan kanssa hänen kotikaupungissaan Suomen Turussa.

Vaikka vuorokaudesta meinaavat tunnit loppua, Kape paljastaa valmistelevansa syksyksi myös elämäkertakirjaa.

– Kun elämä sujuu ja kaikki on myötätuulessa, on kiva tehdä. Mutta jos tulosrivi olisi päin persettä, aika äkkiä voisi juosta junan alle ja sanoa, että pitäkää parsanne, Kape tunnustaa.

Tuhlaan luksuslomiin

Suomessa vaikuttavista kokeista Kape oli vuonna 2015 parhaiten palkattu yli 171 000 euron tuloillaan. Tienestejään hän käyttää luksuslomiin perheensä kanssa.

Kape Aihinen ja Turun RosterValtavasti töitä tekevä Kape on avaamassa keväällä uuden ravintolan Turkuun. Roster-ruokapaikka on ennestään tuttu myös Helsingistä.

– Raskaat työt vaativat raskaat huvit. Hääpäivänä olimme rouvan kanssa Pariisissa, palasimme juuri laskettelulomalta Levillä ja olemme olleet viime aikoina myös Dubaissa sekä Kreikassa. Lomilla haluan, että kaikki on viimeisen päälle, Kape paljastaa.

Perälauta auki

Huippukokilla on mutkaton suhde rahaan. Hän ei kuluta ylellisyyksiin, vaan kulkee arjessa sponsorivaatteissa.

– Perälauta on aina sen verran auki, ettei pankkitilillä hirveästi mitään olekaan. Maksoimme 115 000 euron remontin ja matkamme käteisellä. En elä velaksi, enkä edes muista, milloin viimeksi käytin luottokorttia.

– En laita rahaa tyynyn alle, vaan nautin tästä päivästä. Mentaliteetti perustuu varmaankin isän kuolemaan. Kaikki voi loppua milloin tahansa.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!