Interpolin etsintäkuulutettujen listalla ollut Mike Soldier avautui oikeudessa – kutsui asianomistajaa vasikaksi!

Uutiset | 05.07.2019 16:02

Mike Soldier, 33, tunnettiin aikaisemmin nimeltä Mertsi Allan Isberg. Hänellä on historiassaan useita tuomioita, joista hänet on tuomittu vankilaan ja eriasteisiin rangaistuksiin – kuten kuolemantuottamus, pahoinpitely, ampuma-aserikos, rattijuopumus sekä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Soldier etsintäkuulutettiin Euroopan laajuisesti, kun hän pakoili vuoden 2018 huhtikuussa hovioikeudessa saamaansa yli kolmen vuoden tuomiotaan törkeästä huumausainerikoksesta. Tammikuussa hänet saatiin kiinni Albanian pääkaupungissa Tiranassa, mutta Suomeen luovuttamisessa meni useita kuukausia. Hän palasi Suomeen reittilennolla suomalaispoliisien valvonnassa.

​ Soldier oli Interpolin listalla red notice -merkinnällä eli etsintäkuulutettuna. Tällä hetkellä listalla on vain kaksi suomalaista. Raiskauksesta ja huijauksesta etsitty Kari Juhani Heikkilä, 57, sekä suomalais-marokkolainen Ayoub El Yaakoubi, 56, jota syytetään murhasta.
​Soldier oli Interpolin listalla red notice -merkinnällä eli etsintäkuulutettuna. Tällä hetkellä listalla on vain kaksi suomalaista. Raiskauksesta ja huijauksesta etsitty Kari Juhani Heikkilä, 57, sekä suomalais-marokkolainen Ayoub El Yaakoubi, 56, jota syytetään murhasta.

Uudet syytteet

Seiska oli paikalla, kun Soldier oli viime viikon keskiviikkona vastaamassa kahden muun syytetyn kanssa syytöksiin törkeästä kiristyksen yrityksestä, ryöstön yrityksestä ja törkeästä vapaudenriistosta. Sermillä eristetty asianomistaja kertoi, että tammikuussa Soldier oli häneltä vaatinut 6 000 euron korvausta siitä, että olisi aikaisemman amfetamiinitutkinnan yhteydessä ilmiantanut hänestä tietoja. Asianomistaja vaati tulonmenetyksestä korvausta kivusta ja kärsimyksestä 4 500 euroa.

Lue myös: Pahamaineisen jengin jäsen Mike Soldier ja rikoskumppanit oikeuden edessä - tältä pelätty ammattirikollinen näyttää nykyisin!

Asianomistaja sanoi Soldierin uhanneen puhelimitse katkoa hänen perheenjäseniensä päät irti, jos hän ei maksa väitettyä velkaa. Uhkailu johti viisi päivää myöhemmin uhrin sekä kahden syytetyn automatkaan, joka alkoi Herttoniemen Shelliltä Helsingistä. Ajon aikana Soldier uhkaili uhria puhelimen välityksellä. Hänen annettiin ymmärtää, että heillä oli mukanaan ampuma-ase ja häntä uhkailtiin polviin sekä selkään ampumisella. Polveen ampuminen olisi uhrin mukaan lyhentänyt velkaa 2 000 eurolla.

Poliisi pysäytti auton Etelä-Haagassa, Helsingissä.

Mustaan huppariin ja lippikseen sonnustautunut Mike Soldier sekä asianajaja Helsingin käräjäoikeudessa viime viikon keskiviikkona.
Mustaan huppariin ja lippikseen sonnustautunut Mike Soldier sekä asianajaja Helsingin käräjäoikeudessa viime viikon keskiviikkona.

Exä yllätystodistajana

Yllätystodistajana tapauksessa kuultiin Mike Soldierin entistä kihlattua. Vaaleaverikkö kertoi tunteneensa Soldierin noin vuoden verran ja oli rikossyytöksen aikoihin kihloissa hänen kanssaan. Nainen kertoi oikeudessa, kuinka Soldier oli huolehtinut pois ollessaankin hänen hyvinvoinnistaan toisen syytetyn avulla. Toinen syytetty olisi ex-kihlatun mukaan auttanut naista kauppareissuissa ja toimittanut hänelle Soldierilta kukkia.

Suhde on sittemmin päättynyt, eikä nainen halunnut kommentoida Seiskalle suhdetta tarkemmin.

Kiistivät syytökset

Soldier kiisti oikeudessa kaikki syytökset ja sanoi, ettei ole ikinä puhunutkaan asianomistajan kanssa. Hän vaikutti tilanteeseensa nähden rennolta mutta neuvotteli tiiviisti lakimiehensä kanssa. Myös kaksi muuta syytettyä kiisti teot.

Vaikka Soldier sanoi, ettei hänellä ole mitään yhteyttä tapaukseen tai syytöksiin, hän halusi pitää puheenvuoron, jossa kutsui asianomistajaa vasikaksi. Soldier totesi, ettei hän tunnetulle vasikoitsijalle langettaisi sakkoa, koska tietäisi tämän heti puhuvan poliisille.

Teksti:Jyrki Hämäläinen
Kuvat:Matti Matikainen ja Interpol
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!