Uutiset

Ihmis-Keniksi muuntautuva Joni Virtanen pani seksin mielenterveytensä edelle – ei päässyt terapiaan!

18.03.2019 07:03

Suomen ihmis-Ken Joni Virtanen, 28, kertoi viime viikolla Seiskalle paniikkihäiriöistään. Hän sai ensimmäiset vakavat ahdistuskohtauksensa seitsemän vuotta sitten.

Tänä vuonna tilanne on pahentunut. Se oli osasyy hänen taannoiseen eroonsakin miesystävästään.

Lue myös: Ihmis-Ken Joni Virtanen sairastui paniikkihäiriöön: ”Lääkitys vei seksihaluni!”

Lääkitys kuitenkin turrutti Jonin tunne-elämän ja vei seksihalut kokonaan. Hän päätti, ettei seksittömyys ole sen arvoista ja vähensi lääkitystä.

– En pystynyt harrastamaan seksiä vuoteen. Sanoin miehellenikin, että hän voi käydä vieraissa, kunhan minä en saa tietää siitä.

– En tiedä, kävikö hän, mutta elämä sängyssä voi tällä hetkellä oikein hyvin, Joni nauraa.

Jonilla on jatkuva masennuslääkitys, ja lisäksi hän ottaa tarvittaessa rauhoittavia paniikkihäiriöihin. Hän ei haluaisi elää turruttavien lääkkeiden varassa.
Jonilla on jatkuva masennuslääkitys, ja lisäksi hän ottaa tarvittaessa rauhoittavia paniikkihäiriöihin. Hän ei haluaisi elää turruttavien lääkkeiden varassa.

 

Lue myös: Ihmis-Keniksi muuntautuva Joni Virtanen selvitti parisuhdekriisin: En ole luovuttajatyyppiä!

Terapialähete hylättiin

Jonin kokemusten mukaan Suomessa on vaikeaa saada mielenterveysongelmiin muuta apua kuin pillereitä.

– Ylilääkäri on kolme kertaa hylännyt lähetteen terapiaan, vaikka lähetteen kirjoittanut lääkäri pitää sitä ehdottoman tarpeellisena. En halua turruttaa itseäni lääkkeillä, vaan haluan apua terapeutilta.

Lue myös: Joni Virtasesta Ihmis-Keniksi -dokumentissa draamaa – some- ja sanasota drag-taiteilijan kanssa: ”Näytti keskisormea selkäni takana”

Vielä nykyäänkin mielenterveysongelmia hävetään, ja valtaosa ihmisistä vaikenee niistä. Joni ei kuitenkaan ole epäröinyt puhua, kun muut ovat hiljaa.

– Haluan käyttää julkisuuttani tärkeiden asioiden esiin tuomiseen. Ahdistus ja masennus ovat todella yleisiä, mutta terapiaan on valtavan vaikea päästä, jos ei ole rahaa yksityisterapeuttiin, Joni kritisoi.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!