Uutiset

IS: Kiekkokirjailija Ari Mennander ja Teemu Selänne olivat pitkään hyvät ystävät - rahasotkut katkoivat välit täysin

13.06.2020 12:43

Urheilutoimittaja ja tietokirjailija Ari Mennander, 54, tuomittiin kesäkuussa muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi Mennander joutuu maksamaan korvauksia firmansa konkurssipesään sekä velkojilleen yhteensä noin 220 000 euroa. 

Oikeudelle tietokirjailija selitti, että hänen firmansa asiat alkoivat mennä pieleen jo vuosia ennen supersuosituksi nousseen Teemu-kirjan julkaisua. 

- Tein Teemu Selänne -elämäkerran julkistamisen viivästyessä ja yhtiöni talousvaikeuksien kasvaessa paniikkiratkaisuja, joita nyt kadun, Ari Mennander tiedotti julkisuuteen.

Tuomion jälkeen Ari Mennanderin uusi yritys Mennu Productions oy ilmoitti hakevansa Teemu Selänteen yhtiöiltä tuntuvia velkasaatavia. 

Talousrikoksista tuomittu Teemu-kirjan tekijä Ari Mennander haastoi Teemu Selänteen yritykset oikeuteen - hakee 250 000 euron saatavia

Tietokirjailijan mukaan Selänteen yhtiöt tilittivät hänen kaatuneelle yritykselleen liian vähän tuottoja Teemu-kirjasta. Sen lisäksi hänen nykyisellä yrityksellään olisi tuntuvia saatavia Selänteen omistamilta yhtiöiltä. Selänteen edustajat kiistävät vaatimukset perusteettomina. 

Ilta-Sanomille Teemu Selänne kertoo, että hän on vuosien varrella lainannut useita kertoja rahaa Ari Mennanderille henkilökohtaisesti. Lisäksi Selänteen yhtiöt ovat ostaneet Mennanderin edustamalta yritykseltä palveluksia. Lainat on kuintekin jätetty pystyyn ja kaiken lisäksi on käynyt ilmi, että Ari Mennander on lainannut itselleen sieltä täältä rahaa "Selänne-kirjan myyntituloja vastaan". 

- Mun firma on antanut hyvää hyvyyttään sadantuhannen ja minä henkilökohtaisesti 50 000 euron lainan. 
Olemme lisäksi maksaneet hänen autojensa vakuutusmaksuja, muuttofirman laskuja, sähkölaskuja, kaiken näköisiä laskuja...

Taloussotkujen ja riitojen myötä miesten ystävyys on karilla. 

- Meillä on pitkä historia takana myös perheidemme kanssa; yhteisiä juhannuksia, itse asiassa jopa viime juhannus, sekä vierailuja jenkeissä ja muuta. Eniten minua kuitenkin harmittaa se, että me olemme ne viimeiset ihmiset, jotka ovat oikeasti yrittäneet auttaa Mennua, niin hän hyökkää niitä ihmisiä vastaan.

Haastattelusitaatit: Ilta-Sanomat.

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!