Uutiset

IL: Suosikkiuutisankkuri Matti Rönkä ja ohjaaja Johanna Vuoksenmaa: Yllätysero!

12.08.2020 09:10

Ylen uutisankkurina tunnettu toimittaja-kirjailija Matti Rönkä, 60, ja ohjaaja Johanna Vuoksenmaa, 54, ovat eronneet. Asiasta uutisoi keskiviikkona ensimmäisenä Iltalehti.

Tampereella asuva Vuoksenmaa ja Helsingissä asuva Rönkä ehtivät olla yhdessä kuutisen vuotta. He eivät olleet naimisissa. Molemmilla on lapsia aiemmista suhteistaan.

- Tämä on jo vanha juttu. Erosimme keväällä, Vuoksenmaa kommentoi eroa IL:lle.

Taustaa: Uutisankkuri-kirjailija Matti Rönkä hyväksyi Johanna-puolisonsa esikoisromaanin: ”Emme puutu toistemme töihin!”

Rönkä tunnetaan ylen uutislähetysten ankkurina ja rikoskirjailijana. Hänen tunnetuimmat teoksensa ovat Viktor Kärppä -kirjasarjaan kuuluvat Tappajan näköinen mies sekä Ystävät kaukana, joista jälkimmäinen palkittiin vuonna 2006 Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla ja 2007 parhaan pohjoismaisen dekkarin Lasiavain-palkinnolla.

 Suomen dekkariseura palkitsi sen Vuoden johtolanka -palkinnolla vuonna 2006. Vuonna 2007 Rönkä sai teoksesta myös parhaalle pohjoismaiselle dekkarille myönnettävän Lasiavain-palkinnon. Vuonna 2009 Gummerus puolestaan myönsi Röngälle Kalle Päätalo -palkinnon tunnustuksena kansainvälisestä menestyksestä.

Vuoksenmaa puolestaan tunnetaan menestyselokuvistaan 21 tapaa pilata avioliittoNousukausi ja Viikossa aikuiseksi. Lisäksi hän on ohjannut useita suosittuja tv-sarjoja, kuten Kumman kaa, Ex-onnelliset, Klikkaa mua ja Rikospoliisi Maria Kallio. Vuoksenmaa on myös tehnyt sanoituksia suomalaisartistien kappaleisiin.

Lue myös: Hurja muodonmuutos! Uutisankkuri Matti Rönkä viettää taiteilijaelämää – paljonkertova kuva!

Vuoksenmaa ja Rönkä edustivat yhdessä Linnan juhlissa vuonna 2014.

Matti Rönkä ja Johanna Vuoksenmaa Linnan juhlissa 2014.
Matti Rönkä ja Johanna Vuoksenmaa Linnan juhlissa 2014.

 

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!