Uutiset

IL: Linnan juhlien jatkoilla rintansa vilauttaneet Sandra ja Säde suunnittelivat tempauksensa tarkasti - hukkuvat vihaviesteihin: "Ainakin tuhat tappouhkausta!"

11.12.2019 20:59

Aktivistit Sandra Marins ja Säde Vallarén aiheuttivat jättikohun vilauttamalla rintojaan Linnan juhlien jatkoilla.

Sandra ja Säde vierailivat Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa kertomassa Linnan juhlien jatkojen tapahtumista ja sitä seuranneesta kohusta.

- Olemme tehneet tissitempauksia aikaisemminkin. Tämä oli yksi osa jatkuvaa aktivismiamme. Teemme sitä niin kauan, kunnes se ei hetkauta. Katsoimme, millaista huomiota se herättää vai herättääkö mitään, Sandra kertoi.

Katso myös: Sandran paljas rinta lävähti suoraan tv-lähetykseen Linnan jatkoilta - katso kuva! "Välillä pitää sokeerata!"

Sandra ja Säde kyselivät sosiaalisessa mediassa keinoja päästä Linnan juhlien jatkoille hotelli Kämpiin, ja seuraajiensa antamien vinkkien avulla he pääsivät kuin pääsivätkin juhlavieraiden joukkoon. Rintojen näyttäminen oli tarkasti suunniteltu projekti.

- Viisi minuuttia ennen suoran lähetyksen päättymistä menimme Säden kanssa asemiin, katsoimme puhelimesta suoraa lähetystä ja sitä miten kamerat toimivat. Minulla oli mekko, josta nännin sai näytettyä helposti. Näytimme rintamme kolme kertaa, ennen kuin se yksi kuvakulma tuli siihen, Säde muisteli.

- Minäkin näytin rintani. Se oli siellä hieman taaempana, Säde totesi.

Lue myös: Rinta vilahti Linnan jatkoilla - feministi Säde Vallarénilta tylyä tekstiä sotaveteraaneista: "Voitte mädäntyä vaipoissanne - teeskennellään, että vanhukset kiinnostaa!"

 

Yli tuhat tappouhkausta

Aktivistien tempaus herätti erittäin voimakasta paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Monien mielestä naiskaksikko häpäisi sotaveteraanit ja toimi epäkunnioittavasti tilaisuutta kohtaan.

- Olemme saaneet 10 000 kommenttia, joista vähintään 1 000 on ollut tappouhkauksia. Yksi nänni sai ihmiset raivon valtaan. Olkaa hyvä. Halusimme provosoida. Tiesimme, ettei se herätä ihastelua. Vihan määrä yllätti, ja se todistaa pointtimme, Säde sanoi.

Katso myös: Tissiflashmob! Feministinen tempaus Helsingin Hietaniemessä vapautti nännit - kuvat!

Tempauksellaan Sandra ja Säde halusivat ottaa kantaa naisten ja miesten vartaloiden epätasa-arvoon.

- Otimme kantaa naisten ja naisoletettujen nännien vapauttamiseksi. Jos mies olisi tehnyt saman, olisiko se ylittänyt uutiskynnystä? Sandra pohti.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!