fbq
Uutiset
18.10.2018 17:09
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Ari Lahti
Heidi Foxell
Hyvinkään ammuskelussa vakavasti vammautunut Heidi Foxell tilittää seksuaalisuudestaan uutuuskirjassa: ”On iso kysymys, olenko haluttava kenenkään mielestä”
Uutiset
18.10.2018 17:09
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Ari Lahti

Hyvinkään ammuskelussa vakavasti haavoittunut Heidi Foxell elämästä on julkaistu tänään (18.10.) kirja. 

Teemu ”Pastori” Potapoffin elämäkerta Luodinkestävä on harvinaisen avoin kuvaus nuorena poliisikokelaana ammutun naisen elämästä.

Kirja ei ole pelkästään sairauskertomus ammutusta, verisyövän selättäneestä ja hoitovirheen kärsineestä ihmisestä. 

LUE LISÄÄ: SUUNNITTELI JO TARKKAAN ITSEMURHANSA - HYVINKÄÄLLÄ HAAVOITTUNUT POLIISI HEIDI FOXELL AVOIMENA UUTUUSKIRJASSA: ”AJATUS ALKOI TUNTUA LUOVUTTAMISELTA!”

Heidin elämäkerta on myös yllättävän avoin katsaus vakavasti vammautuneen naisen seksuaalisuuteen. 

Hän kertoo kirjassa, miten ennen ammuskelua hänellä oli ollut romanttisia suhteita niin miesten kuin naisten kanssa. Sen jälkeen Heidi ei ole löytänyt uutta rakkautta.

– Onnettomuuden jälkeen olen ollut todella syvällä naiseuteni ja itsetuntoni kanssa. On tuntunut siltä, etten tule ikinä löytämään ketään niin vahvaa ihmistä, joka pystyisi käsittelemään kehoni muuttumisen. Se on minulle iso kysymys, olenko haluttava yhtään kenenkään mielestä.

Unelma elää

Loputtomilta tuntuvista vaikeuksista huolimatta Heidi on pystynyt säilyttämään taisteluasenteensa. Hänen unelmansa on edelleen tulla poliisiksi. 

LUE LISÄÄ: HYVINKÄÄN AMMUSKELUSSA HAAVOITTUNUT HEIDI FOXELL OLI LÄHELLÄ KUOLLA VIIME KEVÄÄNÄ: ”EN YMMÄRTÄNYT MENNÄ AJOISSA HOITOON!”

Heidi on palannut koulunpenkille vuosien tauon jälkeen viime syksynä. 

– Olen nyt siinä tilanteessa, että jaksan tehdä sen. Aikaisemmin sen ajatteleminenkin olisi ollut liikaa. Pystyn ehkä valmistumaan poliisiksi puolessatoista vuodessa. Voisin päästä töihin tutkintaan ja esikäsittelyyn. 

Heidi Foxell ja virkamerkki
Heidi Foxellin olohuoneessa hänen unelmastaan muistuttaa poliisin virkamerkki.

 

Sekä puhemies Paula Risikko että nykyinen ja edellinen poliisiylijohtaja ovat luvanneet Heidille töitä valmistumisen jälkeen.

– Katsotaan nyt, mitä tapahtuu. Tiedän vain, ettei minulla ole ollut ikinä mitään muuta mahdollisuutta kuin päästä poliisiksi.