Carita Huvinen puuttui nuorten huumeongelmaan.

Huolestuneita yhteydenottoja vanhemmilta! Lastensuojelutyöntekijä Carita Huvinen nosti alaikäisten huumeongelman esiin!

24.01.2020 13:30

Pitkän linjan lastensuojelutyöntekijä Carita Huvinen, 46, kertoi kaksi viikkoa sitten käsiin räjähtäneestä huumeongelmasta, joka näkyy jopa alle 10-vuotiaden päihderiippuvuuksina.

– Seiskan jutun jälkeen on alkanut tapahtua. Minuun on ottanut yhteyden valtava määrä ihmisiä, jotka ovat kiitelleet, että vihdoinkin joku uskaltaa antaa ikävälle asialle kasvot ja tuoda sen esiin, Carita kertoo.

Yhteydenottoja on tullut sekä huolestuneilta vanhemmilta että viranomaisilta.

– Sosiaalityöntekijät, kuntien päättäjät ja muut ammattilaiset ovat antaneet positiivista palautetta ja kertoneet, että tarvetta alaikäisten huumeriippuvuuden hoidolle todellakin on.

SEISKA 2/2020 Toissa viikolla Seiska kertoi, miten lastensuojelutyössä ollaan voimattomia, kun ei ole keinoja puuttua jopa alle 10-vuotiaiden päihteiden käyttöön.
SEISKA 2/2020 Toissa viikolla Seiska kertoi, miten lastensuojelutyössä ollaan voimattomia, kun ei ole keinoja puuttua jopa alle 10-vuotiaiden päihteiden käyttöön.

 

Lue myös: Lastensuojelutyötä tekevä Carita Huvinen huolestui nuorista: ”8-vuotias näytti, miten huumeita pystyy tilaamaan!”

Vanhemmat jätetty yksin

Huumeriippuvaisten lasten ja nuorten vanhemmat jäävät usein yksin asian kanssa.

– Seiskan jutun jälkeen olen saanut paljon puheluita myös vanhemmilta, jotka ovat kertoneet koskettavia kertomuksia yksin jäämisestään. Hekin tarvitsisivat neuvoja ja tukea jaksaakseen auttaa omaa lastaan.

Carita lupaa, että tähän on tulossa muutos. Seiskan jutun myötä hän on löytänyt yhteistyökumppanin, jolla on vuosien rautainen kokemus päihdetyöstä.

– Nyt yhdistämme lastensuojelutyön osaamiseni ja hänen päihdetyön tietämyksensä. Ryhdymme kehittämään uusia menetelmiä alaikäisten huumekuntoutukseen.

– Seiskan jutun jälkeen alkoi tapahtua, Carita sanoo.
– Seiskan jutun jälkeen alkoi tapahtua, Carita sanoo.

 

Lue myös: Lastensuojelulaitosten henkilökunta voimattomana! Alaikäiset hankkivat huumeita netistä – ”Laki estää nuorten tarkastamisen!”

Isot kaupungit mukana

Ensimmäisenä Carita järjestää avoimia tilaisuuksia, joissa vanhemmille ja muille apua tarvitseville jaetaan tietoa huumeriippuvuudesta ja sen hoidosta.

– Suurimmat kaupungit Helsinki, Turku ja Tampere ovat jo ilmaisseet, että heillä tarvitaan tällaista infotilaisuutta.

Seuraavana tavoitteena on perustaa alaikäisille huumevieroitusyksikkö.

– Haluan edelleen korostaa, että tämä on koko Suomen yhteinen ongelma. Edelleen kaivataan lisää yhteistyökumppaneita. Ottakaa rohkeasti yhteys, Carita pyytää.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Mia Jussinniemi
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!