fbqHunks-Jani kertoo ruokavaliostaan: Näin parannan itse syöpäni! | Seiska

Hunks-Jani kertoo ruokavaliostaan: Näin parannan itse syöpäni!

Uutiset | 23.10.2013 13:22

Syöpää sairastava, Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä tuttu, Jani Kokki, 33, kieltäytyy leikkauksesta, koska hän uskoo luonnonmukaisiin hoitomenetelmiin.

Janilla todettiin kesäkuussa aggressiivinen peräsuolen syöpä. Seiska on seurannut sairauden etenemistä diagnoosista asti. Komistus aloitti sädehoidot kymmenisen viikkoa sitten, mutta kieltäytyi sytostaateista.

−Lääkärin mukaan sädehoito ei toimi yksin, mutta en halunnut lisää myrkkyjä elimistööni, Jani perustelee päätöstään.

Hän uskoo luonnonmukaisiin hoitomenetelmiin ja on muun muassa uudistanut koko ruokavalionsa.

−Jos paranemisprosessi jatkuu samaan tahtiin, niin koko homma on selätetty keväällä. Ajatuksena on toimia ”koekaniinina” ja auttaa myöhemmin muitakin. Olen täysin terve, eikä minulla ole ollut mitään oireita sen jälkeen, kun muutin ruokavaliotani, Jani hehkuttaa.

Avanne pelottaa

Toissa viikolla otettujen magneettikuvien mukaan kasvain on pienentynyt kolmanneksen.

−Lääkärikin yllättyi. He haluaisivat kuitenkin leikata minut kahden viikon sisällä, Jani kertoo.

Hän on kieltäytynyt leikkauksesta.

−Kasvain voi ärsyyntyä ja lähteä jopa kasvamaan. Leikkauksen jälkeen minulle laitetaan avanne, enkä halua ottaa sitä riskiä, että se jää vyölle loppuelämäksi, koska lääkärit eivät pysty takaamaan, olisiko se väliaikainen vai pysyvä, Jani toteaa.

Lääkärit pitävät Jania hulluna.

−Totta kai he suosittelevat leikkausta, sehän on heidän työnsä. Uskon kuitenkin, että pystyn hoitamaan kasvaimen itse kokonaan pois. Voi olla, että sädehoito ottaa pientä kunniaa kasvaimen pienentymisestä, mutta kyllä tämä oma oloni kertoo siitä, minne ollaan menossa, Jani uskoo.

Emäksisessä tilassa

Jani ei aio osallistua Hunksien viime viikolla alkaneelle koko Suomen kiertävälle konserttisalikiertueelle.

−Oman voinnin puolesta olisin voinut lähteäkin, mutta päätin antaa itselleni aikaa palautumiseen. Joitain keikkoja käyn tekemässä pääkaupunkiseudulla, mutta pitkänmatkan jutut jätetään väliin. Osaan kuunnella järkeäni, enkä lähde yrittämään liikoja, hän toteaa.

Jani kaavailee menevänsä kolmen kuukauden päästä uusiin magneettikuviin. Tiukan paikan tullen hän voi harkita toimintamallinsa muuttamista.

−Ajattelen niin, että jos syöpä joskus uusiutuu, vaihtoehtoja on jäljellä, kun esimerkiksi kemoterapia on ”käyttämättä”. Syöpä ei kuitenkaan pääse uusiutumaan, kun jatkan tällä elämäntyylillä ja pidän  kehon emäksisessä tilassa. Nyt olisi tyhmä suostua kiireelliseen leikkaukseen, kun homma on toiminut niin hyvin ja olo on terve. Vielä on kuitenkin taistelua jäljellä. Itse olisin odottanut jopa suurempaa muutosta, mutta pitää ottaa huomioon, että tässä on mennyt vasta 10 viikkoa. Vaatii vähän kärsivällisyyttä, että kasvaimen saa kokonaan pois, hän huokaa.

 

KATSO MYÖS:

Syöpää sairastava Hunks-Jani: Kieltäydyin leikkauksesta!

Syöpää sairastava Hunks-Jani: Kieltäydyin sytostaateista!

Hunksien Janilla todettiin aggressiivinen syöpä - koskettava videohaastattelu osa 1!

Hunksien Janilla todettiin aggressiivinen syöpä - koskettava videohaastattelu osa 2!

 

Minkälaisella ruokavaliolla Jani hoitaa itseään? KATSO VIDEO!

Teksti:Hanna Juntto
Kuvat:Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!