Kape Aihinen

Huippukokki Kari Aihinen aiheutti some-myrskyn - vähätteli naisia tv-ohjelmassa: "Mimmit synnyttää ja on kotona"

27.10.2017 12:27

Keittiömestari Kari Aihinen sytytti eilen (26.10.) someraivon puhumalla naiseudesta ja äitiydestä Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Ohjelman juontaja Susanna Laine kysyi Aihiselta, miksi suurin osa huippukokeista on miehiä. Aihisen vastaus aiheeseen koettiin naisia loukkaavaksi.

– Siinä tulee mukaan fysiikan lait. Pääsääntöisesti mimmit synnyttää ja on kotona sitten yksi kaksi vuotta, miten on äitiydet, raskaudet ja imetykset, kokki totesi.

Kun Susanna kyseenalaisti vastauksen, Kape jatkoi perusteluaan.

– Tämä on niin raju ala. Jos lasketaan kokkien vaihtuvuus, vajaan kahden vuoden välein vaihdetaan työpaikkaa. Sit sä olet pois ja ala menee eteenpäin, tulee uusia laitteita ja raaka-aineita. Kun sä tuut äitiyslomalta takaisin duuniin, sun pitää tehdä entistä kovemmin töitä, hän selitti.

Tomi Björck antoi tukea

Kari pyysi tänään (27.10.) anteeksi naisia vähätteleviä puheitaan Facebook-profiilissaan.

Olen erittäin pahoillani, jos kommenttini YLEn Puoli seitsemässä loukkasi jotakuta. Se ei ollut missään nimessä tarkoitukseni. Halusin vain korostaa alan raadollisuutta ja nopeaa tempoa. Äitiys tai isyys ei saisi olla este alalla etenemiselle, huippukokki kirjoitti.

Karin päivitys kirvoitti myötätuntoisia kommentteja kollegoilta.

Se oli sun vuoro vaan, muut oli jo lahdattu. Olet loistava ukko ja sun kunnioitus ja arvostus ihmisiä sekä työntekijöitä kohtaan on aina ollut huikea, huippukokki Tomi Björck kommentoi.

Kari on Savoyn ja kahden Roster-ravintolan keittiöpäällikkö. Hän on myös tuttu Kokkisota- ja Kaappaus keittiössä -ohjelmistaan.

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!