Hyppää pääsisältöön
Katso kuva!
Dannyn veljellä on vanhoja valokuvia.

Houstonilaisen omakotitalon seinällä komeilee Dannyn kuva: tältä iskelmälegenda näytti pikkupoikana – tunnistaisitko?

Iskelmälegenda, kotimaisen viihdemusiikin grand old man Danny, 76, vieraili hiljattain veljensä Pekka Lipsasen, 74, luona Texasissa.

Dannya kaksi vuotta nuorempi Pekka -amerikkalaisittain Augie - asustaa Houstonin miljoonakaupungin esikaupunkialueella suuressa omakotitalossa, jonka seinille ripustetut taulut muistuttavat menneestä, Suomesta.

Yläkerrassa Pekan työhuoneesta löytyy jonkin verran Danny-rekvisiittaa, kuten juhlakiertueesta kertova viiri. Useampaan valokuvaan on taltioitu menneitä vuosikymmeniä lähinnä Raumalta ja Helsingistä: Ilkka ja Pekka pikkupoikina, sekä isä Pentti ja äiti Magda.

– Isä ja äiti erosivat hyvin nuorena. Jouduimme Pekan kanssa selviämään kaksistaan enemmän tai vähemmän koulun loppuun saakka. Meillä on ollut etuna se, että meillä on aina ollut toinen toisemme, Danny painottaa.

Suomen Satakunta seitsemän vuosikemmentä sitten. Pekka (vas.) ja Danny pikkupoikina.
Suomen Satakunta seitsemän vuosikemmentä sitten. Pekka (vas.) ja Danny pikkupoikina.

 

Lue myös: Laulaja Danny löysi Pekka-veljensä Amerikasta: ”Käyn luonasi aivan liian harvoin” – kuvat helteisestä Texasista Seiskassa!

Yhdysvalloissa 40 vuotta asunut Pekka on iloinen ja nauravainen luonne. Hän esittelee muitta mutkitta ja mitenkään pröystäilemättä vuosien varrella kertynyttä omaisuuttaan.

Pekan leveä eläke on kertynyt USA:ssa tehdystä työstä. Vähältä kuitenkin piti, ettei hän olisi jäänyt vanhaan kotimaahansa – ja kuka tietää, vaikka hän olisi luonut uransa isoveljensä Dannyn palveluksessa.

– Pekka työskenteli kolmisen vuotta D-Tuotannon talousjohtajana. Hän hoiti erinomaisesti firmani raha-asioita ja artistien tilityksiä, Danny kehaisee.

– Olisin mielelläni pitänyt hänet, mutta Amerikan kutsu oli liian kova.

Lue lisää ja katso kuvat Dannyn vierailusta veljensä luona Seiska Klubista!

Eetu Ampuja - Seiska Texasissa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Eetu Ampuja, Houston
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!