Jari Hautakorven diabeteksella oli vakava seuraus.

Hoitamattomalla diabeteksella vakava seuraus! Elinsiirtojonossa kärvistelevä dialyysipotilas Jari Hautakorpi: ”Itse olen tämän aikaansaanut!”

28.01.2020 05:19

Ikaalislaisen avioparin Jari ja Marketta Hautakorven, 53, vaiheikas ja vaikeuksien sävyttämä elämä on tullut tutuksi Seiskassa. Sairauksia ja rahahuolia on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi. Surullinen, vuosikymmeniä kestänyt taistelu vakuutusyhtiötä vastaan huipentui viime syksynä jopa nälkälakkoon.

Lue myös: Sokkipäätös! Nälkälakolla kohauttanut vakavasti sairas Jari Hautakorpi kieltäytyi uudesta munuaisesta: ”Alkoi vaivata monikin asia!”

Itse kannan vastuun

Jarilla todettiin kakkostyypin diabetes jo 1997, mutta hoidot hän suostui aloittamaan vasta 2009. Hoitamaton diabetes johti munuaisten vajaatoimintaan. Entinen moottoriurheilija on joutunut jo parin vuoden ajan käymään dialyysissä kolmesti viikossa, neljä tuntia kerrallaan.

– Itse olen tämän aikaansaanut, ja itse kannan tästä vastuunkin, Jari kuvailee tuntojaan sairautensa suhteen.

– Elämme ja kuolemme yhdessä, yli 30 vuotta naimisissa olleet Jari ja Marketta vannovat.
– Elämme ja kuolemme yhdessä, yli 30 vuotta naimisissa olleet Jari ja Marketta vannovat.

 

Lue myös: Nälkälakkoon ryhtyvät Jari ja Marketta Hautakorpi vaativat vakuutusyhtiöltä jättisummaa – ”Paljon enemmän kuin 100 000 euroa!”

Avioparin sairaskertomus on täynnä uskomattomia käänteitä. Vuosi sitten Marketta halusi lahjoittaa munuaisensa miehelleen, mutta sairaalatutkimuksissa löytyikin rintasyöpä.

Vaimo selvisi syövästä pikaleikkauksen ansiosta.

– Olemme kokeneet yhdessä niin paljon. Teemme kaiken kahdestaan. En voisi elää ilman Markettaa – eikä hän ilman minua.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!