Hyppää pääsisältöön
Hjallis Harkimo Seiskalle poikiinsa kohdistuneesta koulukiusaamisesta: "Olen ollut hyvin huolissani"

Hjallis Harkimo Seiskalle poikiinsa kohdistuneesta koulukiusaamisesta: "Olen ollut hyvin huolissani"

Harry ”Hjallis” Harkimo piti torstai-iltana (17.11.) eduskunnan täysistunnossa henkilökohtaisen puheenvuoron koulukiusaamisesta. Kokoomuksen kansanedustaja kertoi, että hänen kaikkia kolmea poikaansa on kiusattu peruskoulun aikana.

Viimeisin tapaus on tuoreessa muistissa.

- Nuorin poikani Dan joutui viime vuonna vaihtamaan kolme kertaa koulua, Hjallis Harkimo kertoo Seiskalle.

Vanhemmat, joiden lapsiin kohdistuu koulukiusaamista, voivat olla tilanteessa täysin avuttomia. Hjallis on myös kokenut asiassa voimattomuutta.

- Olen ollut hyvin huolestunut. On turhauttavaa, kun asiat eivät ratkea. Olen jopa soittanut Danin kiusaajien vanhemmille, jotta kiusaaminen loppuisi, mutta he eivät uskoneet lapsensa edes tehneen niin. Asia on kääntynyt lopulta niin kuin minun poikani olisi ollut se kiusaaaja.

 

Tilanne parempaan päin

Tällä hetkellä Hjallis ja hänen poikansa voivat hengittää vapaammin.

- Nyt tilanne on oikein hyvä. Dan on pienessä koulussa Sipoossa, jossa hän viihtyy todella hyvin. Ja keskimmäinenkin poikani Leo on jo 186-senttinen kundi, joten kiusaaminen on tästäkin näkökulmasta jäänyt pois.

Hjallis Harkimolla on kaksi poikaa Joel ja Leo ex-vaimonsa Leena Harkimon kanssa. Hjalliksen kuopus Dan syntyi liitosta Merikukka Forsius-Harkimon kanssa.

Hjallis Harkimon eduskunnassa pitämästä puheenvuorostaan poikiensa koulukiusaamisesta uutisoi ensimmäisenä Verkkouutiset. Harkimon puhe oli vastaus Perussuomalaisten Tiina Elovaaran lakialoitteeseen, jossa kunnilla olisi jatkossa parempi mahdollisuus puuttua vakaviin kiusaamistapauksiin.

TEKSTI PIA LINDROOS

 

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!