Uutiset
Katso videot!

Hjalliksella on asiaa ja kaikki eivät siitä pidä: Olen pettynyt Suomen olympiamenestykseen!

02.03.2018 17:45

Olympialaiset ovat ohi, mutta liikemies Hjallis Harkimon mielipiteet asiasta eivät. Kansanedustajanakin vaikuttava Hjallis on nimittäin pettynyt Suomen olympiamenestykseen, kun Suomi toi kotiin kuusi mitalia, Ruotsi 14 ja Norja peräti 39.

- Meillä pitäisi olla enemmän potentiaalia. Katsokaa vaikka meidän mäkihyppyä, se on ihan maassa. Maastohiihdossa on muutama tyyppi, joka menestyy. Yhdistetty on ainoa valopilkku, jos tulevaisuudessa tulee jotain, mutta siitäkään ei tullut nyt mitään. Ampumahiihdossa on Kaisa Mäkäräinen, joka ei onnistunut tällä kertaa. Lumilautailustakin odotettiin enemmän. Meillä on aika kapea segmentti, josta voidaan saada mitaleita.

Hjallis avaa mielipidettään selkeästi

- Suomen urheilutoiminnassa on epäkohtia. Nuoret urheilijat tarvitsevat lisää rahaa, jotta he pääsevät askeleen yli kohti ammattilaisuutta. Huippu-urheilukin tarvitsee lisää rahaa, mutta se ei ole ainoa asia.

Norjassa kaikki on paremmin - ainakin urheilu

Hjallis hehkuttaa esimerkiksi Norjan hiihtomaajoukkuetta, jossa on yhteiset valmentajat. Suomessa esimerkiksi hiihdossa kaikilla lajeilla on omat valmentajansa.

- Norjassa kaikki kayttävät toistensa tietoja hyväkseen. Ne tekee yhdessä kaiken, meillä on paljon opittavaa Norjasta. Meidän systeemien on mentävä remonttiin, tarvitsemme lisää rahaa ja kaikkia muitakin resursseja lisää. Meidän pitää organisoitua paremmin, seuraavissa olympialaisissa tavoite pitäisi olla 10 mitalia ja siitä sitten eteenpäin.

Luottoakin Hjallikselta toki löytyy.

- Uskon, että muutoksia tapahtuu, sillä olympiakomiteassa on uusi puheenjohtaja. Uskon, että valtiokin ymmärtää ehdottomani urheilurahaston järjen. Ja se on se, että valtio laittaa 2/3 ja yksityiseltä tulisi 1/3. Siihen pyritään saamaan 30-40 miljoonaa, ja silloin se poikisi 3-4 miljoonaa vuosittain. Toivon, että se toteutuu, koska se myös nostaa huippu-urheilua!

Hjallis tubettaa myös Seiskassa - uusi video ilmestyy joka lauantai kello 12! 

Lue lisää: Hjallis Harkimolla hurja 100 000 tilaajan tavoite YouTubessa: Olen se poliitikko, jolla on ylivoimaisesti eniten some-seuraajia!

 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!