fbq
Uutiset
12.06.2017 12:34
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Lehtikuva
Hirvensalmella tapahtui huhtikuussa traaginen perhesurma.
Hirvensalmen perhesurman tutkinta loppusuoralla: "Ei mene oikeuteen"
Uutiset
12.06.2017 12:34
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Lehtikuva

Huhtikuun lopulla Hirvensalmella Väisälän kylässä tapahtui traaginen perhesurma. Töistä kotiin illalla tullut perheen äiti löysi 16- ja 20-vuotiaat poikansa vakavasti loukkaantuneena. Perheen 43-vuotias isä löytyi kuolleena. Vanhempi pojista kuoli seuraavana päivänä saamiinsa vammoihin.

POLIISI HIRVENSALMEN PERHESURMASTA: HE OLIVAT ÄÄRIMMÄISEN PIDETTYJÄ KYLÄSSÄ

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Paukkunen kertoo Seiskalle, että perheen isä on jutun ainoa epäilty.

– Tapahtumahetkellä paikalla olivat isä ja kaksi poikaa. Jos tapaukseen liittyisi vielä joku muu henkilö, siitä olisi jäänyt asuntoon jälkiä, Paukkunen sanoo.

Aito muistinmenetys

Perheen äitiä on kuultu, mutta ei vielä virallisesti kuulusteltu, koska se haluttiin jättää viimeiseksi.

– Äiti ei ollut paikalla tapahtumahetkellä, joten häneltä saamme lähinnä tietoa siitä, että miten esineet olivat talossa ennen tapahtumia.

Hengissä selvinnyt poika on tällä hetkellä kuntoutuksessa. Poliisin mukaan hän on toipunut olosuhteisiin nähden hyvin. Poliisi on puhuttanut poikaa useasti, mutta hän ei vieläkään muista tapahtumista mitään. Poliisi uskoo, että pojan muistinmenetys on aito, ja johtuu fyysisestä päävammasta ja henkisestä traumasta.

Poliisin tutkimuksien mukaan tapauksessa käytettiin yhtä tekovälinettä.

– Se on lyömiseen soveltuva väline, mutta tarkemmin en voi sitä vielä kertoa, koska odotamme pojan muistin palaavan, Paukkunen toteaa.

Taloudellinen tila motiivina

Poliisille ei ole selvinnyt muita motiiveja tekoon, kuin perheen tiukka taloudellinen tilanne, joka on painanut isän mieltä. Isällä oli oma autokorjaamo, jonka toiminnasta kertyi paljon velkaa.

– Se ei ollut paikkakunnalla mikään salaisuus. Hän oli kertonut tilanteesta avoimesti naapureille ja kaikille, jotka halusivat häntä kuunnella.

Poliisi saa esitutkinnan valmiiksi parin viikon sisällä, mutta tapaus ei ole menossa oikeuteen.

– Koska isä on ainoa tekijä, eikä hän ole enää hengissä, niin poliisi tekee tapauspäätöksen ja esitutkinta päättyy. Silloin myös päätetään, että mitä asiakirjoja tulee julkiseksi tutkinnanjohtaja kertoo.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »