Hyppää pääsisältöön
Cherry Nancy Tinkerbella esiintyy X Factorissa.

Hevosen selästä pudonnut X Factor -laulaja Cherry, 31, ei suostu luovuttamaan – pyrkii aktiiviseen elämään: ”En halua valittaa!”

X Factor -ohjelmassa stemmalaulutrio Three Decadesin kanssa hurmannut Cherry Nancy Tinkerbella putosi hevosen selästä vuonna 2013. Putoamisen seurauksena hän sai hermovaurioita, jotka aiheuttavat kovaa kipua. Sairautensa takia Cherry liikkuu pyörätuolilla.

Lue myös: X Factor Suomessa hurmannut kaunotar Cherry, 31, putosi hevosen selästä ja joutui pyörätuoliin: ”Säryt vievät tajun!”

Hevonen kuntouttaa

Cherry pitää huolta lihaksistaan liikkumalla rollaattorilla ja käymällä säännöllisesti fysioterapiassa. Tärkeämpää on kuitenkin se, että hän on pitänyt kiinni harrastuksistaan. Yksi niistä on lapsesta saakka jatkunut intohimo lauluun.

– Opiskelin teininä klassista laulua ja minulla oli punk-bändi Huono, koska olimme niin huonoja. Onnettomuuden jälkeen jäin aluksi tyhjän päälle. Olin tehnyt paljon töitä ja elänyt aktiivista elämää, mutta yhtäkkiä en enää voinutkaan jatkaa niin.

– Aloin kuitenkin hiljalleen jammailla yhden porukan kanssa, ja yhtäkkiä bändejä olikin kolme!

Lue myös: Vau! X Factor Suomessa säväyttänyt kaunotar Cherry, 31, poseeraa kuin ilmetty Marilyn Monroe – kuvat!

Cherry ei ole luopunut myöskään ratsastusharrastuksestaan. Hän omistaa edelleen hevosen, jonka selästä tippui.

– Se on todella tärkeä osa kuntoutustani. Minun on ollut pakko lähteä ulos katsomaan, miten hevoseni voi. Olen käynyt siellä ja harjaillut sitä pyörätuolissa istuen, ja nykyään hevonen kulkee perässäni narussa. Olen myös noussut sen ratsaille.

En halua vain valittaa

Viisi vuotta onnettomuuden jälkeen Cherryä odottaa opiskelupaikka, ja myös kipuihin on luvassa lievitystä.

– Toipumiseni on edennyt hyvin. Yhdessä vaiheessa liikuin jo kyynärsauvojen kanssa, mutta kaaduin ja tuli takapakkia. Nyt minulle suunnitellaan selkäydinstimulaattorin asentamista. Minulla on todella toiveikas olo.

Kipusairauksista kärsiville jatkuvat säryt ovat usein kaikkein raskaimpia henkisesti. Cherry on huomannut, että kipuihin voi vaikuttaa omalla asenteella.

– Olen käynyt matkan varrella myös synkemmällä puolella. Mitä enemmän miettii, sitä kipeämmäksi itsensä saa. En halua olla ihminen, joka valittaa koko ajan vaivojaan. En pilaa elämääni sairauksieni takia. Ajattelen ennemmin mitä voin tehdä kuin mitä en.

– Ja hymyilen. Siitä on tullut tietyllä tavalla suojakuori.

 


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!