Henri Jokinen, 15, on tangon tuleva supertähti: ”Räpistä en ole koskaan välittänyt!”

Uutiset | 28.01.2020 09:36

Henri Jokinen, 15, työskentelee isänsä ja setänsä omistamalla Häijään Nesteellä ja käy paikallisessa koulussa yhdeksättä luokkaa. Kevään jälkeen hän hakee kauppaoppilaitokseen, sillä yrittäjyys kulkee verenperintönä. Musikaalisuus sen sijaan on iskenyt vain Henriin ja millä voimalla! Nuorukaisen ääni soi muhkeana bassona, ja laulu kumpuaa syvemmältä kuin voisi kuvitellakaan.

Ei ihme, että viime kesänä Seinäjoen Tangomarkkinoilla tuomarit kutsuivat Henriä todelliseksi tangoilmiöksi. Hänet kruunattiin vuoden 2019 Tangonuoreksi, mutta se on vasta alkusoittoa. On ihme, jos tästä maalaispojasta ei jonakin heinäkuisena ehtoona kruunata kuningasta ja Suomen seuraavaa tangon supertähteä.

– Nooh, tiedä häntä. Kyllä minä kuninkaaksi tähtään. Nautin olla lavalla, Henri kuittaa punehtunein poskin.

Henri työskentelee isänsä omistamalla Nesteen huoltoasemalla.  – Metsästystä, laulamista, keikkoja, koulunkäyntiä ja töitä, on siinä tekemistä!
Henri työskentelee isänsä omistamalla Nesteen huoltoasemalla.  – Metsästystä, laulamista, keikkoja, koulunkäyntiä ja töitä, on siinä tekemistä!

 

Lue myös: ”Treenaan traktorissa!” Henri Jokinen, 15, on tangon tuleva supertähti – katso ja kuuntele huikea ääninäyte!

Tykkään metsästää

Taustatarina on tähteydelle otollinen. Tässä on rehti, väkevä, hivenen ujo maalaispoika, joka osaa laulaa ja jonka ääni vie mennessään. Henrissä on paljon samaa kuin edesmenneessä Sauli Lehtosessa, joka onkin nuorukaisen yksi kuningassuosikki Kyösti Mäkimattilan ohella.

– Paitsi että minun ei tarvitse pitää silmiä kiinni. Olen luonteeltani rohkea, mutta laulaminen ujostutti. Jo pikkupoikana tapailin iskelmiä, popista ja räpistä sen sijaan en ole koskaan välittänyt. Reijo Taipale, Kari Tapio ja Agents ovat idolejani. Popedan ja Eppujen kaltainen Suomi-rock kyllä iskee.

Henrillä on pikkusisko, isoveli ja isosisko. Perhe asuu omakotitalossa maalaismaisemissa, missä piisaa peltoa ja metsää. Peltotyöt ovat Henrin jokakeväinen askare.

– Tykkään myös metsästää suomenajokoirien kanssa. Se on oivaa vastapainoa tälle laulamiselle.

Teksti:Jari Peltomäki
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!