fbq
Uutiset
19.03.2019 07:44
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Matti Matikainen
Joni VIrtanen avautuu paniikkihäiriöistä.
Hengenahdistusta, näön sumenemista ja painetta rintakehässä: Ihmis-Ken Joni Virtanen avautuu paniikkikohtauksistaan – ”Niiden aikana olen varma kuolemastani”
Uutiset
19.03.2019 07:44
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Matti Matikainen

Suomen ihmis-Ken Joni Virtanen, 28, paljasti viime viikolla Seiskan haastattelussa kärsineensä paniikkikohtauksista. Ensimmäiset vakavat ahdistuskohtauksensa Joni sai seitsemän vuotta sitten.

Lue lisää: Ihmis-Ken Joni Virtanen sairastui paniikkihäiriöön: ”Lääkitys vei seksihaluni!”

Osasyy Jonin ja hänen miehensä eroon oli lääkityksen tappama seksielämä. Tuumaustauko korjasi asiat, ja suhde voi nykyään paremmin kuin koskaan.

Tuntemattomasta syystä Jonin mielenterveysongelmat kuitenkin voimistuvat, kun elämä on mallillaan.

– Minulla ei ollut kavereita ja olin kovin yksin, ennen kuin muutin Helsinkiin. Täältä löysin upean, itseäni 25 vuotta vanhemman miehen. Muutimme kivaan asuntoon, ja ystäviä kertyi paljon.

– Silti aloin kärsiä pahoista hengenahdistuksista, näköni sumentui ja rintakehässä tuntui painetta. Paniikkikohtaukset ovat niin pahoja, että olen niiden aikana varma kuolemastani!

Lue myös: Ihmis-Keniksi muuntautuva Joni Virtanen pani seksin mielenterveytensä edelle – ei päässyt terapiaan!

Traumaattinen lapsuus

Jonin ahdistus on traumaperäistä, kuten monella muullakin. Hän kertoo eläneensä todella rankan lapsuuden, eikä kaikista vähemmistöistä marginaalisimpaan – homo, romani, ihmis-Ken – kuuluminen ole helppoa.

– Kaikki alkoi, kun kasvoin ilman omia vanhempia. Kadehdin lapsia, joilla oli vanhemmat.

– Minua kiusattiin rajusti koko kouluajan, eikä minulla ollut yhtään ystävää. Olin täysin yksin pahan oloni kanssa, Joni kertoo

Hän tiedostaa julkisuuden aiheuttavan ristiriitoja mielenterveydelleen.

– Ymmärrän hakevani huomiota syrjimis- ja hylkäämiskokemusten takia. Nautin kuitenkin siitä, että saan ääneni kuuluville ja minulla on mahdollisuus nostaa esiin todella tärkeitä asioita, Joni perustelee.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »