Jan V

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tuomaroi Red Bullin Mäkiauto GP:tä: "Koskaan ei ole yhtä paljon heinäpaaleja stadissa kuin tänään!"

17.08.2019 12:22

Red Bull Mäkiauto GP:n tuomarikorokkeella ajoa tarkkaillut pormestari Jan Vapaavuori, 54, kertoo Seiskalle, että hän on ensi kertaa mukana näissä perinteikkäissä ajoissa. 

- En ole aiemmin ollut mukana, joten senkin puoleen sitäkin makeempi olla paikalla. Tuomarina aion olla tiukka ja täysin puolueellinen.

Sähköpotkulautojen Helsinki

Mäkiautoilla lasketaan tarkoitusta varten laitetulla kisaradalla, mutta monet kaupunkilaiset ovat kokeneet olevansa jonkinlaisten sähköpotkulauta-kilvanajojen keskellä tänä kesänä. Sähköpotkulaudoista ja niiden vaaroista on puhuttu viime aikoina niin paljon, että Seiska tiedustelee myös pormestarin näkemystä asiaan. 

- Teknologia kehittää koko ajan uudenlaisia vempaimia, eikä sitä vastaan kannata taistella. Samalla se korostaa ihmisten vastuuta, että pitää osata ottaa muut huomioon. Kyllä kaupunkiin mahtuu, mutta ihmisten pitäisi ymmärtää, että täällä on jalankulkijoita ja muita.

Pormestari toivoo, että kukin ymmärtäisi nykyistä paremmin, miten sähköpotkulaudoilla on turvallista ajaa. 

- Iisisti pitää ottaa. Liikaa ihmisiä löytyy sairaalan pedeiltä siksi, että ne töpeksii niillä (sähköpotkulaudoilla). Ei kuitenkaan ole kaupungin asia luoda mitään lakia niiden suhteen, vaan se on valtiovallan asia. Eli määräykset (tieliikenteeseen) tulee valtion puolesta, jos tulee.

vapaavuori

Heinäpaaleja!

Pormestari Vapaavuori kiinnitti huomiota siihen, että mäkiautoradan laitamat ovat täynnään mahdollisia törmäystilanteita vaimentavia heinäpaaleja. Heinäpaalit ovat miehen mieleen. 

- Koskaan ei ole niin paljon heinäpaaleja stadissa kuin tänään! Stadi ja lande yhtyy täällä mukavalla tavalla, ja olen viettänyt kesällä aikaa molemmissa. Meillä on Hämeessä maaseutupaikka. Sääli, ettei siellä ole enää kansallisromanttisia heinäpaaleja, toisin kuin täällä.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: Atte Kajova

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!