Hyppää pääsisältöön
Laura Birn opetteli maalaamaan.

Helene Schjerfbeckiä näyttelevä Laura Birn joutui opettelemaan uuden taidon – ”Pelotti pelkkä ajatuskin”

Näyttelijä Laura Birn, 37, tähdittää Antti J. Jokisen ensi keväänä kuvattavaa Helen-suurelokuvaa. Hän on valmistautunut kuvataiteilija Helen Schjerfbeckistä kertovaan rooliin opettelemalla maalaamista koko syksyn.

– Minua on ollut opettamassa taiteilija Anna Retulainen, jonka kanssa olen jutellut tunteja taiteilijuudesta. Kuvataiteilija on yksin, kun näyttelijä työskentelee ryhmässä. Ammateissa on myös paljon yhteistä. Molemmat tekevät havaintoja, Laura kertoo.

– Kaikki kohtaukseni kuvattiin valitettavasti Turussa, en päässyt Joonas Saartamon tavoin kuvaus-matkalle Meksikoon, Laura nauraa.
– Kaikki kohtaukseni kuvattiin valitettavasti Turussa, en päässyt Joonas Saartamon tavoin kuvaus-matkalle Meksikoon, Laura nauraa.

 

Lue myös: Näyttelijä Laura Birn vaikenee perhe-elämästään: En ajattele asioita imagoni kautta!

Maalaaminen oli Lauralle vierasta.

– Se on järjettömän vaikeaa. Pelotti pelkkä ajatuskin, koska olen maalannut edellisen kerran yläasteella. Anna on rohkaissut minua ja opettanut, että virhe voi olla lahja. Nyt maalaaminen tuntuu vapauttavalta ja ihanalta. Tajuan maalaamisesta paljon enemmän kuin kaksi kuukautta sitten, kun aloin valmistautua rooliin.

Lue myös: Laura Birn ylistää elokuva-alalla tapahtuneesta nöyryyttämisestä kertoneita naiskollegoitaan: Se on vaatinut järjetöntä rohkeutta!


Teksti:
Petri Voutilainen
Kuvat:
Ari Lahti ja All Over Press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!