Uutiset
Katso kuva!

Heikki Kovalaisen patsasta myydään nettihuutokaupassa pilkkahintaan - katso kuva! "Maalipinta on hieman rapistunut"

09.07.2020 18:53

Suomusalmen kunta huutokauppaa entisen F1-kuljettaja Heikki Kovalaisen kunniaksi taottua "formulapatsasta", joka on maalattu Kovalaisen aikanaan ajaman Lotus-auton värein.

Ainutlaatuinen kunnianosoitus oman kylän pojalle on tosin päässyt hieman rapistumaan, oltuaan säiden armoilla yli vuosikymmenen. Patsas on seisonut metallijalan varassa Jaloniemi-talon edustalla ja oli pitkään paikkakunnan ainoita varsinaisia turistinähtävyyksiä.

"Patsas on aikoinaan pysytetty Heikki Kovalaisen Formula 1-uran huippuhetkinä vuonna 2008. Auto on kelta-vihreä (Lotuksen värinen). Patsas myydään siinä kunnossa kuin se on tällä hetkellä. Auton maalipinta on hieman rapistunut ja muutoinkin on ostajan tarpeen tarkastaa eri osien kiinnitykset ennen esille asettamista. Kauppaan sisältyy alkuperäinen teräspilari, jonka maalipinta on myös huollon tarpeessa", myyntiesite lupaa.

Huutokaupat.comissa ilmoitettu kohde ei ole vielä aiheuttanut suurta maniaa, sillä patsaan hinta on torstaina 9. heinäkuuta vain 570 euroa. Huutoaika tosin jatkuu 1.8. asti. 

Suomussalmi

Patsaan tarina

Teoksen luonut paikkakuntalainen taiteilija Ilpo Luukkonen sai inspiraation patsaan tekoon vuonna 2007. Syynä oli tietenkin Heikin menestys kilparadoilla. 

- Se oli hienoa aikaa, kun Heikki ajoi, Ilpo kertoi Yleisradion jutussa viime vuonna. 

Suomussalmen kunnan mielestä patsasrakennelma alkoi kuitenkin olla tiensä päässä. Metallijalan varassa korkealla seisova "formula" keräsi talviaikana lunta päälleen ja lumi taas olisi voinut painollaan syöstä rakennelman vaarallisesti alas. 

Näin ollen monumentti päätettiin purkaa. 

Taiteilijan itsensä mukaan kunnan huoli auton putoamisesta oli turha, sillä jykevästi pultattu formula "painaa vain 150 kiloa", ja se seisoi tukevalla metallijalalla. 

Yleisradion jutussa taiteilija jopa ilmoitti haluavansa teoksen takaisin itselleen, sillä yksi vaihtoehto olisi ollut romuttaa patsas! Kunta kuitenkin päätti myydä patsaan. Ei ole tiedossa, onko taiteilija itse huutanut omaa työtään. Tai Heikki. 

Teksti:Pauli Poutanen
Kuvat:All over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!