fbq
Uutiset
12.04.2017 09:53
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Seiskan toimitus
Samuli Edelmannia istutetaan Timo Jutilan saappaisiin.
He tähdittävät 95-kiekkoelokuvaa: Samuli Edelmann Jutin saappaisiin?!
Uutiset
12.04.2017 09:53
Teksti: Juhamatti Nieminen|Kuvat: Seiskan toimitus

Suomen eturivin näyttelijät Samuli Edelmann, Mikko Leppilampi ja Hannu-Pekka Björkman tähdittävät vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruusviikonloppuun sijoittuvaa 95-elokuvaa. Naisnäyttelijöistä elokuvaan on kiinnitetty muun muassa Laura Birn ja Outi Mäenpää.

Samuli Edelmann lukeutuu elokuvan ohjaajan Aleksi Mäkelän luottonäyttelijöihin. Seiskalla ei ole tietoa Samulin jääkiekkoilijan taidoista, mutta ulkonäkönsä puolesta suosikkinäyttelijä sopisi hyvin esittämään 95-joukkueen legendaarista kapteenia Timo Jutilaa.

Mikko Leppilampi tunnetaan innokkaana jääkiekon harrastajana. Hän on ollut tuttu näky Zoomin paidassa.

 
Mikko Leppilampi omaa mittavan jääkiekkohistorian.
 

Lisäksi elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Riitta Havukainen, Saara Kotkaniemi, Katja Küttner, Kalle Lamberg, Timo Lavikainen, Taneli Mäkelä, Ylermi Rajamaa, Roope Salminen, Saga Sarkola, Pekka Strang ja Kari-Pekka Toivonen.

- Kahdenkymmenen vuoden takaisen toukokuun jännitysnäytelmän muisto saattaa vielä joillekin katsojille olla melko tuntematon. Osalle muistot ovat jo hieman haalistuneet. Mutta 95 -elokuvan lahjakas ja monilukuinen näyttelijäjoukko pitävät huolen siitä, että ensi joulun jälkeen asia on korjattu, kommentoi ohjaaja Aleksi Mäkelä.

Curt ”Curre” Lindströmin ja MM-joukkueen 23 pelaajan roolivalinnat pysyvät vielä salassa.

Kuvaukset alkavat

Elokuvan kuvaukset alkavat 19.4. Ensi-ilta on 25.12.2017 ja elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. 

 
 
Tilaa Seiskan uutiskirje! »