Harmillinen virtsakatetri! Juhani ja Leila Palmu rehellisinä syöpäleikkauksen haittapuolista

Uutiset | 20.01.2021 08:57

Taidemaalari Juhani Palmu, 76, toipuu Alahärmän-kodissaan viime perjantaina tehdystä eturauhasleikkauksesta. Siitä löydettiin kasvain viime marraskuussa tehdyn virtsarakon leikkauksen yhteydessä.

Hänen eturauhasestaan otettiin koepala, mutta vielä ei tiedetä, onko kyseessä hyvän- vai pahanlaatuinen kasvain.

– Tuloksia joutuu odottamaan lähes kuukauden, mutta onneksi kaikki saatiin pois.

Katso video: Juhani Palmu kertoo mietteitään ennen leikkausta

Juhanin vaimo Leila Palmu, 55, iloitsee, että kasvain löydettiin ajoissa. Hän patistaakin miehiä menemään herkemmin tutkimuksiin.

– Suomalaiset miehet ovat niin juntteja, etteivät mene lääkäriin. Kasvain saattaa muuttua aggressiiviseksi kuukaudessa, ja sitten voi olla liian myöhäistä.

Juhanilla leikkaus oli muutaman vuoden sisään jo kolmas. Ensin kasvain löytyi virtsaputkesta, tämän jälkeen virtsarakosta ja nyt eturauhasesta.

Lue myös: Talokaupat aamutakissa! Juhani Palmun Leila-vaimo paljastaa: Näin maksan kotimme – ”Lainaa en ota!”

palmut

– Itse leikkaus meni melko nopeasti, mutta herääminen kesti pitkään. Juhani heräili aamupäiväisestä leikkauksesta vasta puoli seitsemän aikaan illalla, Leila kertoo.

Katetrin kanssa hankalaa

Vaikka leikkaus meni hyvin, harmittaa sekä Juhania että Leilaa, ettei katetria saatu toiveesta huolimatta pois.

– Juhanille laitettiin virtsakatetri marraskuisen leikkauksen yhteydessä. Hänellä on ollut se siitä asti. Meille olisi todella tärkeää, että se saataisiin pois.

– Virtsaa ei tule normaalisti, vaan nestettä pitäisi juoda monta litraa päivässä. Ei ole kiva katsoa veristä meininkiä, Leila huokaa.

Lue myös: Juhani Palmulla jo kolmas kasvainleikkaus – syöpä kiipeilee pirullisesti

Katetrin kanssa eläminen on Leilan mukaan haasteellista.

– Juhani on ollut marraskuusta asti sängyssä, kun ei halua nousta ylös noiden putkien kanssa. Kyllä me kärsimme siitä paljon. Katetrin kanssa pitää olla hoitaessa todella varovainen, että letku pysyy paikoillaan.

– Huusin sairaalassa hoitajille, että miksi katetria ei voi ottaa pois. Sanoin, että en ota Juhania kotiin, mikäli hänellä on katetri, Leila naurahtaa.

palmut– Juhani ei halua nousta sängystä ylös katetrin takia, Leila huokaa.

Yritetään vieroitusta

Juhania yritetään vieroittaa katetrista kahden viikon kuluttua. Leilaa mietityttää voiko edellisen leikkauksen yhteydessä olla tapahtunut hoitovirhe. 

– Ennen marraskuun leikkausta Juhanilla ei ollut mitään ongelmia. Kaikki toimi hyvin. Miehille katetri on tosi hankala, kun ei voi edes muniaan raapia, Leila sanailee suoraan.

Lue myös: Itsemurhaa yrittänyt Leila Palmu vietiin teho-osastolle – ”Kivut kymmenen kertaa synnytystä pahempia”

– Mutta tärkeintä tietenkin on, että kasvain saatiin nyt pois. Nyt pitää vain odottaa kuukauden ajan tuloksia.

Myös Leilalla on ollut elämässään vaikeaa. Seiska uutisoi taannoin, että Juhani joutui seuraamaan avuttomana vierestä, kun vaimo Leila yritti riistää hengen itseltään.

Katso video: Leila Palmun selviytymistarina itsemurhasta

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!