Hannele Lauri tähditti Naisen logiikka -elokuvaa.

Hannele Lauri tähdittämästään kulttielokuvasta: ”En ole katsonut enkä aio koskaan katsoakaan!”

03.07.2019 07:11

Pertti "Spede" Pasasen tuotannosta löytyy elokuva, joka on suorastaan kulttimaineessa: Naisen logiikka. Se sai ensi-iltansa 1999, yli kahdeksan vuotta kuvausten alkamisen jälkeen ja jäi Speden viimeiseksi filmiksi.

Raina on nimetty myös Suomen huonoimmaksi elokuvaksi. Sitä näytettiin vain yhdessä elokuvateatterissa Helsingissä, ja se keräsi vaivaiset 304 katsojaa.
Eriskummallista on, että Naisen logiikka oli ainoa elokuva, johon Spede sai usein haukkumaltaan Suomen elokuvasäätiötä taloudellista tukea, peräti 1,1 miljoonaa markkaa (noin 277 000 euroa). Pasanen joutui tosin palauttamaan puolet tuesta takaisin, koska filmi saatiin tehtyä niin halvalla.

– En ole katsonut enkä aio koskaan katsoakaan! Hannele Lauri puuskahtaa tähdittämästään elokuvasta.

Naisen logiikka sai ensi-iltansa 1999, yli kahdeksan vuotta kuvausten alkamisen jälkeen. Elokuva perustuu Spede Pasasen ja Hannele Laurin suosittuihin sketseihin, mutta leffa floppasi täysin.
Naisen logiikka sai ensi-iltansa 1999, yli kahdeksan vuotta kuvausten alkamisen jälkeen. Elokuva perustuu Spede Pasasen ja Hannele Laurin suosittuihin sketseihin, mutta leffa floppasi täysin.

 

Lue myös: Näyttelijä Hannele Lauri Spede Pasasesta: Paras palkanmaksaja ikinä!

Ei edes käsikirjoitusta

Naisen logiikassa Hannele ja Spede näyttelivät varakasta pariskuntaa, kun taas Simo Salminen ja Riitta Väisänen esittivät heidän tuttavapariskuntaansa. Juoni on köykäinen: miehet puhuvat naisista ja naiset miehistä.

Elokuva perustuu Naisen logiikka -sketseihin, jotka olivat hauskoja ja suosittuja Spede Show'ssa 1984–87. Sketsit taas perustuivat Speden ja hänen silloisen tyttöystävänsä Riitta Väisäsen aitoihin keskusteluihin.

– Ne ovat täysin elävästä elämästä. Nimittäin ihminen ei voisi keksiä niitä, Spede Pasanen on naureskellut.

Elokuva kuvattiin Riitan kotitalolla Orimattilassa. Filmiä kuvattiin pätkissä: syksyllä 1991, sitten keväällä 1993 ja lopulta vielä 1997.

– Meillä oli ihan hauskaa kuvauksissa, Riitta muistelee.

– Mutta haastavaa oli, ettei elokuvassa ollut käsikirjoitusta, Hannele huomauttaa.

– Golf-kentällä putosin täysin roolistani, mutta edes sitä ei leikatu pois, vaan ulos pantiin raakaversio, Hannele puistelee päätään.
– Golf-kentällä putosin täysin roolistani, mutta edes sitä ei leikatu pois, vaan ulos pantiin raakaversio, Hannele puistelee päätään.

 

Lue myös: Riitta Väisänen halusi Spedeltä enemmän repliikkejä elokuvarooleihinsa – ”Olisi tullut sanomista, jos ohjaajan kimmakaveri olisi nostettu jalustalle!”

Raakaversio pantiin ulos

Hannele Laurin mukaan hän lupasi aikanaan Spedelle, ettei katso elokuvaa.

– Spede itsekin kielsi meitä näyttelijöitä katsomasta sitä. Niin huono se oli, ja niin paljon se kai Perttiäkin hävetti, Hannele puistelee päätän.

– Teatterissa esitetty elokuvahan on ihan raakaversio, sitä ei ole käytännössä leikattu ollenkaan. Mukana on jopa kohtaus, jossa putoan roolistani ja alan nauraa kiroillen golf-kentällä… Edes sitä ei ole poistettu! Hannele muistelee.

Riitta Väisänen huomauttaa, että Spede oli periaatteen mies.

– Hän oli saanut tekemiseen rahaa, joten pakko se oli tehdä ja ajaa ulos. En ole vielä ehtinyt katsoa Naisen logiikkaa, mutta siskoni mukaan se on kuin Solsidan: mukava ja leppoisa hyvän mielen elokuva. Ei kaiken tarvitse olla niin täydellistä.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Seiskan arkisto ja Kavi/MTV

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!