Gladiaattorit

Gladiaattorit-tähti Soturi-Luukas joutui kiusaamisen uhriksi romanitaustansa takia – ”Ainoa puolustautumiskeinoni oli fyysinen väkivalta!”

11.05.2019 08:39

Gladiaattorit-tähti Luukas Lindeman, 35, nostaa tottunein ottein kameran edessä painoja. 

Miehelle Hakaniemessä sijaitseva kuntosali on kuin toinen koti, ja kameran edessäkin työskentely on tuttua puuhaa, sillä Luukas on tehnyt nuoresta miehestä saakka mallintöitä. 

Lue myös: Omaisuutensa menettänyt Gladiaattorit-legenda Mika Ounaskari rakensi elämänsä uudelleen – avoliitto 31 vuotta nuoremman Titta-rakkaan kanssa!

Päivätyökseen hän tekee töitä lastensuojelussa. Syy, miksi hän päätyi alalle, on yksinkertainen: hän haluaa auttaa nuoria ja lapsia.

– Minua on kiusattu romanitaustani vuoksi, isäni on romani. Haluan olla hyvä esimerkki lapsille siitä, miten kaikesta voi selvitä, vaikka kuinka olisi lyöty lattiaan.

Luukas
Luukakselle Hakaniemessä sijaitseva Solana Fitness Center on kuin toinen koti. 

Vastasin tappelemalla

Suomessa romaneja on väheksytty kautta aikojen, ja tiettyjä stereotypioita on ollut hankala murtaa. 

Näiden stereotyyppisten asenteiden kanssa Luukas on joutunut kamppailemaan lapsuudestaan saakka. 

Lue myös: Urheiluromanssi? Hempeä yhteiskuva Gladiaattorit-kaunotar Oona Tolppasesta ja huippujalkapalloilija Pekka Lagerblomista yllättää - ikäeroa 11 vuotta! Katso kuva!

Ala-asteella hän joutui kuulemaan muilta oppilailta rasistista nimittelyä. Hänellä oli ystäviä, mutta usein heidän vanhemmat eivät hyväksyneet romanitaustaista kaveria.

– Vanhemmat kielsivät tulemasta kylään. 

Kiusaamiseen Luukas vastasi tappelemalla. 

– Pienenä poikana ajattelin, että mikä minussa on vikana, kun en kelpaa kenellekään. Lapsena ei osannut käsitellä tunteita oikealla tavalla ja tuntui, että ainoa puolustautumiskeino oli fyysinen väkivalta.

Lue lisää Luukaksesta uusimmasta Seiskasta!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jasmin Määttä
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!