Hannes Hyvönen poseeraa Seiskalle

Gladiaattorit-tähti Hannes Hyvönen avautuu: Paskapuhetta, että eläköityneille huippu-urheilijoille olisi annettu apua!

06.10.2017 20:01

Gladiaattorit-ohjelmassa kilpaileva Hannes Hyvönen avautuu blogissaan elämästään sen jälkeen, kun hän lopetti uransa ammattijääkiekkoilijana.

Hannes kertoo rehellisesti, että hän olisi kaivannut apua niin sanottuun normaaliin elämään siirtymiseen. Hannes pelasi uransa aikana kymmeniä NHL-otteluita.

- Maailma on täynnä tarinoita, kun joku kansan sankareista on uhrannut elämänsä, kroppansa henkensä uhalla lajille kuin lajille vain tuodakseen iloa ja kyyneleitä kakkien elämään. Mielestäni ei olisi paljon pyydetty, että ammattilaisuransa päättäneille huippu-urheilijoille olisi jonkinlainen tukipaikka, jossa voisi opetella pääsemään takaisin normaalin elämän vauhtiin sekä käsittelemään uran jälkeisiä haasteita.

Hannes Hyvönen

Hannes mainitsee, että mediassa on uutisoitu asioista, joita eläköityneiden urheilijoiden eteen on tehty.

- Todellisuudessa se on täyttä paskaa! Esimerkiksi minulle ei kukaan soittanut tai antanut mitään tukea mistään suunnasta, ennen kuin julkisesti avasin suuni kaksi vuotta sitten. Silloin alkoi puhelin laulamaan niin Suomen kuin Ruotsin suunnalta, ja kyselivät miten voisivat auttaa?

Tässä vaiheessa Hannes ei tarvinnut enää apua.

- Siinä tilanteessa repesin kyllä nauruun ja totesin vaan, että nyt olette kyllä myöhässä. Mutta ihan kiva, kun soititte näinkin pian!

Lopuksi Hannes kertoo oman näkemyksensä huippu-urheilun ja opiskelemisen yhdistämisestä.

- Ja onhan meillä suomalaisilla todella hyvät puitteet opiskella urheilun ohessa, mutta jos todella haluat päästä huipulle, lajissa kun lajissa, niin ei siinä samalla pysty opiskelemaan.

 

Teksti: Mariama BAH
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!