fbq
Uutiset
02.05.2018 18:29
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Rex Features, HBO, Eetu Ampuja
Sibel Kekilli
Game of Thrones -tähti Sibel Kekilli kyykytti kunnolla suomalaismediaa – koppava käytös herätti huomiota lehdistötilaisuudessa: ”Oletko tosissasi?”
Uutiset
02.05.2018 18:29
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Rex Features, HBO, Eetu Ampuja

Helsingissä kuvataan parhaillaan kansainvälistä ja varsin mielenkiintoista rikossarjaa. Ensi syksynä Elisa Viihteellä nähtävä Bullets on suomalais-saksalais-ruotsalainen yhteistyöproduktio, jonka tarina johdattaa Suomen pimeään ja talviseen pääkaupunkiin.

Ainakin ennakkomaistiaisen perusteella laadukkaan ja mielenkiintoisen jännitysdraaman pääosassa nähdään kotimaisista näyttelijänimistä Krista Kosonen, Tommi Korpela, Outi Mäenpää, ruotsalainen Dragomir Mrsic sekä saksalaistähti Sibel Kekilli.

Viimeksi mainittu lienee näyttelijäkattauksesta kaikkein nimekkäin. Sibel, 37, ampaisi maailmanmaineeseen tähditettyään maailman suosituimpiin tv-sarjoihin lukeutuvaa Game of Thronesia vuosina 2011-2013.

Tästä hänet muistetaan: Sibel Kekilli näytteli Game of Thronesissa Shaen roolin.
Tästä hänet muistetaan: Sibel Kekilli näytteli Game of Thronesissa Shaen roolin.
Saksalainen Sibel Kekilli on arvostettu ja asiansa osaava näyttelijä. Median suhteen hän on kuitenkin tiukkana.
Saksalainen Sibel on arvostettu ja asiansa osaava näyttelijä. Median suhteen hän on kuitenkin tiukkana.

 

Mitä isompi tähti on kyseessä, sitä vähemmän tunnettu nimi pitää itsestään meteliä. Näin se siis yleensä menee, muttei ilmeisesti Kekillin kohdalla. Erittäin viehättävä mutta arvonsa selkeästi tuntenut saksalaisnäyttelijä kyykytti kunnolla suomalaismediaa Bulletsin viime viikolla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Luu lyötiin kurkkuun jo heti ulko-ovella, kun Seiskan toimittajalle ilmoitettiin, ettei Sibel antaisi ainuttakaan kommenttia ”keltaiselle lehdistölle”, joksi aviisimme selkeästi miellettiin. Syyksi kerrottiin vain, ettei maailmantähteä vain kiinnostanut ja sillä sipuli.

Se oli yllättävää, sillä Seiska olisi leiponut hänestä asiallisen ja vain näyttelijäntöihinsä keskittyneen haastattelun, kuten tähden edustajat olivat alun perin toivoneet. Medialle oli näet annettu etukäteen tiukka ohjeistus (katso oheinen kuva) siitä, mistä Sibelin kanssa saisi jutella ja mistä ei.

Ei haastattelua! Seiskalle toimitetussa etukäteisohjeistuksessa Sibelin nimi oli vedetty kylmänviileästi yli.
Ei haastattelua! Seiskalle toimitetussa etukäteisohjeistuksessa Sibelin nimi oli vedetty kylmänviileästi yli.

 

”Kysymykset hänen menneisyydestään, perheestään tai nykyisestä tai entisestä poikaystävästä ovat kiellettyjä ja johtavat haastattelun keskeytymiseen”, ohjeistuksessa uhkailtiin. Lisäksi kaikki Sibelistä otetut kuvat olisi pitänyt erikseen hyväksyttää hänen edustajillaan.

Ehkäpä muut mediat olivat tonkineet tähden taustaa ja löytäneet sieltä erinäisiä asioita, liittyen esimerkiksi hänen taustaansa aikuisviihteen parissa. Kuten todettua, Seiska ei olisi niistä kysellyt – pelkästä Bulletsista vain – mutta selvä sitten, haastattelu evätty.

Kun Sibel lopulta saapui tilaisuuteen, hän alkoi välittömästi suureen ääneen ihmetellä suomalaisten lehtikuvaajien touhuja.

– Eikö täällä tosiaan olisi mitään muuta paikkaa ottaa valokuvia? Tämä tausta ei miellytä minua ollenkaan, hän uteli harmistuneena tuotantoyhtiön edustajalta.

Ei ollut, sillä tila oli varsin ahdas ja aikataulu rajallinen. Silti Sibel koki asiakseen ohjeistaa pitkän linjan kotimaisia kuvaajia siitä, miltä etäisyydeltä hänestä tulisi ottaa kuvat, jotka olisi tarkoitus myöhemmin syvätä eli rajata.

Tyrmäävän kaunis Sibel on suuren luokan tähti. Hänet muistetaan parhaiten menestyssarja Game of Thronesista.
Tyrmäävän kaunis Sibel on suuren luokan tähti. Hänet muistetaan parhaiten menestyssarja Game of Thronesista.


– Oletko nyt aivan varma, että haluat ottaa kuvan juuri siitä? Pitäisikö sinun hieman peruuttaa? hän kyseli eräältäkin kuvaajalta kuin pikkulapselta.

– Oletko tosissasi? häkeltynyt kuvaaja vastasi epäuskoinen hymynkare suupielessään – ikään kuin hän olisi ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä!

Senkin jälkeen Sibelin teatraalinen käytös vain jatkui. Seiska todisti sivusilmällä, kuinka eräskin lehtimies passitettiin kesken kaiken pihalle ja käynnissä ollut haastattelu loppui kuin seinään.

Bulletsin on määrä ilmestyä ensi syksynä Elisa Viihteessä.

Sibel Kekilli.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »