Uutiset

Ex-missi Lotta Näkyvä hurahti kiipeilyyn - aikoo valloittaa Mount Everestin – ”Vaatii paljon suunnitelmia ja rahoitusta!”

12.09.2018 09:08

Miss Suomi vuosimallia 2013 Lotta Näkyvä, 29, kävi Seiskan kanssa kiipeilemässä Käärmekallion kiipeilykohteessa 14 metrin korkeudessa.
Kiipeilyinnostus alkoi kyteä jo vuosia sitten Lotan asuessa perheineen Etiopiassa.

– Koko maahan on jo itsessään aika korkealla. Ja aina kun lensimme Kilimanjaron yli, niin katselin, että sinne haluaisin joskus kiivetä.

Afrikasta Alpeille

Haave toteutui kaksi vuotta sitten, kun vastanaineet Lotta ja kiekkoilija-aviomies Kristian Näkyvä kiipesivät Kilimanjarolle. Häämatkalla valloitettu Afrikan korkein kohta ei kuitenkaan sammuttanut Lotan kiipeilyjanoa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Hän alkoi viime talvena tosissaan miettiä vaativammille lumihuipuille könyämistä. Sopiva kohde löytyi Alpeilta: Länsi-Euroopan korkeimman vuoren, Mont Blancin huippu tuli nähtyä tänä juhannuksena.

Sille ei Kilimanjaron tavoin enää päässytkään ilman köysiä.

– Vasta Alpeilla jäätikköhommat tulivat tutuksi, Lotta nyökkää.

Riskialtis reitti

Ja jottei homma olisi vahingossakaan mennyt liian helpoksi, Lotan ja kotimaisen retkikunnan reitti vei ranskalaisvuorelle Italian puolelta.

– Se on hieno, muttei missään nimessä se yksinkertaisin reitti. Kaikki eivät siihen pysty, vaan pitää oikeasti olla hyvässä fyysisessä kunnossa, Mont Blancilla mukana ollut vuorenvalloittaja Teija Laukka korostaa Seiskalle.

Hän hehkuttaa estoitta missikaunottaren periksiantamatonta luonnetta.

– Lotalla on niin hieno asenne näihin kiipeilyjuttuihin! On ollut ilo kivuta yhdessä hänen kanssaan.

– Vuorireissuilla on tärkeää olla nöyrin mielin ja noudattaa ohjeita. Lotta on ollut mallioppilas eikä ole purnannut, vaikka välillä on ollut vaikeat olosuhteet, kylmä ja nälkä, Adventure Partnersin Teija Laukka kehuu.
– Vuorireissuilla on tärkeää olla nöyrin mielin ja noudattaa ohjeita. Lotta on ollut mallioppilas eikä ole purnannut, vaikka välillä on ollut vaikeat olosuhteet, kylmä ja nälkä, Adventure Partnersin Teija Laukka kehuu.

Jäätikkökurssille

Elämysfirma Adventure Partnersia pyörittävät Teija Lukka ja Markku Mellanen toteuttavat Lotan unelmia. Ennen Mont Blancia kolmikko kävi ”lämmittelemässä” Italian korkeimman huipun, Gran Paradison.

Ne ovat kuitenkin pikkunyppylöitä verrattuna siihen, mihin Lotta tähtää puolentoista vuoden päästä.

– Keväällä 2020 haluaisin kiivetä Mount Everestille. Sen olen päättänyt, mutta se vaatii paljon suunnitelmia ja rahoitusta, Lotta pamauttaa köydestä roikkuessaan.

– Se on täysin realistinen suunnitelma, Teija nyökkää vieressä.

– Lotta haluaa oppia koko ajan uutta ja siirtyä aina vain vaativampiin kohteisiin. Olemme jo puhuneet jäätikkökurssien suorittamisesta.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!