Janne Niinimaa

Ex-kiekkotähti Janne Niinimaa sai tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta – kaahasi huomattavaa ylinopeutta!

13.09.2018 17:15

Entinen jääkiekkoilija Janne Niinimaa tuomittiin Kemi-Tornion käräjäoikeudessa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 40 päiväsakkoon eli yhteensä 800 euron sakkotuomioon tänään torstaina (13.9.). Niinimaa oli ajanut ohitustilanteessa moottoripyöräpoliisin tutkaan 152 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Ylinopeus tapahtui heinäkuussa 2017.

Syyttäjä vaati Niinimaalle tuomiota törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta käräjäoikeus alensi tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lue myös: Tangoprinssi Petri Ritarin tuomio lieveni hovioikeudessa: 10 kuukautta ehdollista veropetoksesta!

 

Selitteli tekoaan

Esitutkinnassa Niinimaa kiisti syyllistyneensä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, mutta myönsi ajaneensa ylinopeutta.

− Menin jonon perässä monta kymmentä kilometriä. Odotin ohituskaistaa. Ohituskaistalle päästessäni vauhtini oli korkeimmillaan muutaman sekunnin ajan, jotta pääsin ohi muutamasta asuntovaunusta ja asuntoautosta. Ohituskaista loppui, ennen kuin pääsin koko jonosta ohi. Liityin takaisin jonoon, ja jatkoin jonon mukana. Partio pysäytti minut vajaan puolen tunnin kuluttua ja kertoi poliisin mitanneen nopeuteni. Minut pysäyttänyt partio soitti nopeusmittauksen tehneelle poliisille, joka kertoi mitatun nopeuden. Kyydissäni ei ollut matkustajia, ja keli oli hyvä. Myös auto on hyvä, ja olen kokenut kuljettaja, hän kertoi.

Niinimaa kyseenalaisti hänelle mitatun nopeuden, 152 kilometrin tuntinopeuden, oikeellisuuden.

− Tunnustan kuljettaneeni henkilöautoa pitkin yleisiä teitä Simossa korkeintaan 120-130 kilometrin tuntinopeudella Simossa ohituskaistalla nopeusrajoituksen ollessa 100 kilometria tunnissa. Tämä käyttämäni nopeus ei ollut matkavauhti vaan hetkellinen ylitys ohitustilannetta varten. Liikenneturvallisuuden kannalta tällä käyttämälläni nopeudella ei ollut merkitystä, ja itse asiassa liikenneturvallisuuden kannalta oli parempi, että menin jonon ohi nopeasti, Niinimaa oli todennut poliisikuulustelussa.

Niinimaa tuomittiin väliaikaiseen ajokieltoon 23.7.2017 alkaen. Hänen ajo-oikeutensa palautettiin tutkinnanjohtajan päätöksellä 19.9.2017, koska hänen katsottiin tarvitsevan autoa työssään.

Lue myös: Kahdet sakot minuutissa! Jonne Aaron kaahasi korttinsa hyllylle käsittämättömällä tavalla – 3 770 euron rangaistus!

 

Rattijuopumustuomio heinäkuussa

Heinäkuussa Niinimaa tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa rattijuopumuksesta 30 päiväsakkoon eli yhteensä 1 110 euron sakkorangaistukseen. 

Rattijuopumus tapahtui Kuusamossa maaliskuussa 2018, jolloin Niinimaa ajoi moottorikelkkaa nautittuaan ennen ajoa alkoholia niin, että hänellä oli ajon jälkeen 0,23 milligrammaa alkoholia litrassa eli noin 0,51 promillea. Ajo tapahtui päivällä Rukalla moottorikelkkareitillä pääsiäislauantaina.

Omien sanojensa mukaan Niinimaa oli nauttinut olutta edellisenä iltana ja arvioinut väärin alkoholin palamisen elimistöstä. Niinimaa pyysi tuomiossa ottamaan lieventävinä seikkoina huomioon sen, että hänen tarkoituksenaan oli ajaa vain noin kahden kilometrin matka varovaisesti. Matkavauhti oli ollut noin 30 kilometriä tunnissa, ja alkoholin määrä oli ollut vain sadasosan yli rangaistavan rajan.

 

Teksti: Ari Kettunen
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!