Uutiset

Ex-gangsteri Marko Lönnqvistin tilitys epäillystä pahoinpitelystä: Hän löi minua ensin ja kuvasi salaa!

27.09.2017 09:18

Ex-gangsteri ja nykyinen menestyskirjailija Marko Lönnqvist, 41, avautui viimein heinäkuun lopulla Guns N’ Rosesin keikan jälkeen Hämeenlinnassa tapahtuneesta epäillystä pahoinpitelystä, jonka takia häntä kuulusteltiin toissa viikolla. Seiska uutisoi tapahtumista heinäkuun lopulla.

Epäillyn pahoinpitelyn 19-vuotias uhri kertoi Seiskalle heinäkuussa, että Marko oli yrittänyt kiilata McDonald’s -pikaruokalan jonossa. Kun se ei ollut onnistunut, uhri väittää Markon lyöneen häntä niskaan. Tämän jälkeen hän seurasi Markoa ulos kysyäkseen, miksi tämä oli lyönyt. Sitten Marko oli uhrin mukaan heittänyt hänet polven päälle niin kovaa, että hän oli alkanut itkeä holtittomasti.

Marko pyörittelee päätään. Hänen mukaansa uhrin kertomuksessa mikään muu ei pidä paikkaansa kuin itkeminen.

– Minulla on useita todistajia, ja lisäksi vaadin poliisia katsomaan kaikki valvontakameratallenteet sekä jututtamaan kaikki tuona iltana töissä olleet Mäkkärin työntekijät, hän pauhaa.

”Olin selvin päin”

Markon mukaan tilanne alkoi siitä, kun hän oli seurueensa kanssa lähtenyt McDonald’siin syömään pilkun jälkeen, ja uhri oli yrittänyt ohitella häntä jonossa.

– Jono jatkui ulos asti, ja yhtäkkiä paikalle tuli Uniikin näköinen henkilö, joka käveli pokkana koko jonon ohi. Tarrasin häntä olkapäästä ja kysyin, onko sinulla mitään käytöstapoja. Hän vakuutti, ettei ole menossa tilaamaan vaan sisällä olleiden kavereidensa luo, Marko muistelee.

– Niin hän aluksi tekikin, mutta vartin päästä hän paukkasi suoraan jonon ohi meidän eteemme ja alkoi tilata. Hermostuin siitä ja kysyin, mitä ihmettä hän oli tekemässä, jolloin hän kääntyi ja löi minua suoraan kasvoihin. Isku vain hipaisi nenääni ja siinä vaiheessa annoin hänelle kevyen avokämmenen, jolloin vartijat tulivat väliin, hän lisää.

Marko kertoo nauttineensa illan aikana yhden tai kaksi lonkeroa ja olleensa käytännössä selvin päin.

Hysteeristä itkua

Jonossa tapahtuneen kiistan jälkeen Marko söi ruokansa ulkona vastapuolen jäädessä sisälle.

– Hetken päästä hän tuli uudestaan ulos aukomaan päätään. Sanoin vartijoille useaan kertaan, että voitteko pitää tyypin erossa meistä ennen kuin käy huonosti. Lähdimme menemään, mutta hän juoksi peräämme, seurasi monta korttelia autolle eikä kehotuksista huolimatta suostunut jättämään meitä rauhaan.

– Pääsimme autolle, ja tyyppi alkoi kuvata meitä kännykällään auton sisään, jolloin minulta meni hermo. Väänsin hänet polvelleni, ja annoin hänelle muutaman avokämmenen pakaralle. Silloin hän alkoi itkeä hysteerisesti, ilmeisesti häpeästä. Tässä vaiheessa vartijat tulivat keskeyttämään tilanteen, jolloin poistuimme paikalta.

Marko myönsi poliisille avokämmenet ja tunnustaa korkeintaan lievän pahoinpitelyn, mutta vaatii, että myös vastapuolen teot tutkitaan.

– Syytän häntä pahoinpitelystä, salakuvauksesta, perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä ja palvelusrikoksesta, koska hän oli tapahtumahetkellä armeijassa.
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!