Uutiset

Ex-gangsteri Marko Lönnqvist pyrkii Gladiaattoreihin: Voisin olla Tykinkuula!

09.04.2017 14:44

Legendaarinen Gladiaattorit-sarja tekee paluun televisioon syksyllä Heikki Paasosen juontamana. Kansainvälisen formaatin suomalaisversiota näytettiin vuosina 1993-94. Sen ohjasi Renny Harlin

Ohjelmassa tavalliset suomalaiset pääsevät haastamaan eri lajien huippu-urheilijoista koostuvan gladiaattorijoukon voimaa, nopeutta, kestävyyttä, koordinaatiota ja älykkyyttä vaativissa lajeissa. 

Ohjelmassa nähtävät gladiaattorit julkaistaan toukokuussa, ja haastajia heille etsitään parhaillaan. Yksi haastajiksi pyrkineistä on entinen Cannonball MC -gangsteri ja ajastaan rikollisjengissä menestyskirjan kirjoittanut Marko Lönnqvist

- Jätin hakemuksen. Olen sarjan fani ja katsoin sen aikoinaan aina, kun pystyin. Haastajat olivat usein kynäniskoja, mutta gladiaattorit olivat jotain aivan ihmeellistä tuolloin, kun itsellä ei vielä ollut lihasta, Seiskan tavoittama Marko kertoo.

Oman suosikkigladiaattorinsa legendaarisesta ohjelmasta hän nimeää nopeasti.

- Fyysikalta Mohikaani ja juttujen puolesta Viikinki. Minä voisin Tykinkuula, hän nauraa.

195 cm ja 125 kg lihasvuori

Marko sopisi Gladiaattoreihin loistavasti ainakin ulkonäkönsä puolesta. Hän on 195 senttiä pitkä ja painaa 125 kiloa. Lisäksi Markolla on taustallaan rikosten lisäksi monipuolinen urheiluhistoria. 

Marko

- Olen aina treenannut monipuolisesti. Muun muassa taekwondoa, jujutsua, ja jalkapalloa. Sörkän vankilan joukkueessa pelasin koripalloa nelosdivarissa asti, vaikka en ollut ennen sitä koskaan lajia harrastanut. Viime aikoina olen innostunut seinäkiipeilystä. Toivon, ettei rikostaustani vaikuta valintaan, mutta se saattaa toki vaikuttaa, koska hakemuksessa kysyttiin rikosrekisteriä. Minulla on vielä reilu vuosi ehdonalaisen koeaikaa jäljellä, hän kertoo.


Rötöshistoria seuraa

Aiemmin Marko pyrki ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa, mutta perussuomalaiset eivät lopulta huolineet häntä, koska hänen ehdonalaisensa koeaika oli yhä voimassa.

- Ainakaan minulla ei ole mitään luurankoja kaapissa. Persuillekin sanoin, että en edes omista kaappia, vaan kaiken voi lukea kirjastani Elämäni gangsterina, joka on muuten juuri julkaistu pokkarina, hän sanoo.

Marko on jo muokannut treenaamistaan Gladiaattoreita silmällä pitäen, vaikka häntä ei valittaisikaan. Hänen mukaansa hänen vahvuutensa kilpailussa olisi monipuolisuus.

- Jos joku on nopeampi, niin hän ei todennäköisesti ole vahvempi ja jos joku on vahvempi, niin hän ei todennäköisesti ole nopeampi.
 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!