Hyppää pääsisältöön
Marko Lönnqvist

Ex-gangsteri Marko Lönnqvist aikoo ehdolle kunnallisvaaleihin: Tavoitteena eduskunta!

Ex-gangsteri ja nykyinen menestyskirjailija Marko Lönnqvist pyrkii nyt Espoon kunnanvaltuutetuksi. Hän jätti hakemuksensa perussuomalaisille eilen.

- Maanantaina minulla on perussuomalaisten Espoon jaoston kanssa palaveri, jossa selviää kelpuuttavatko he minut ehdokkaaksi. Pyrin valtuutetuksi, koska maan tilanne on todella huono, eikä se ainakaan huonommaksi voi mennä. Olen hyvä puhumaan ja sitä olen tehnyt koko ikäni, Marko kommentoi Seiskalle.

- Nyt tarvitaan jotain uutta. Minun käsittääkseni persujen kannatus on laskenut ja he tarvitsevat uuden jytkyn. Se olen minä. Jos minut valitaan, seuraava tavoita on eduskunta, hän lisää.

”Kykyni oppia on jäätävä”

Entisenä ammattirikollisena Markolla ei ole kokemusta käytännön kunnallispolitiikasta, mutta se ei miestä huoleta.

- Tekemällä oppii. Olen oppinut aina kaiken nopeasti auton korjaamisesta rakennusalan ammattilaiseksi ja siitä johtotehtäviin. Jos motivaatio on kohdillaan, niin minun kykyni oppia asioita on jäätävä. Opin nopeasti kaiken, mikä kiinnostaa, Marko sanoo.

Marko uskoo, ettei hänen rankka rikostaustansa vaikuta hänen uskottavuuteen poliitikkona.

- Jos se siihen kaatuu, koska tämä on kaksinaismoralistinen kansa. Minä olen tuomioni suorittanut ja lain mukaan olen yhteiskunnan täysjäsen ja minulla pitää olla mahdollisuus hakea mihin tahansa ammattiin. Käsittääkseni siellä on muitakin rikoksista tuomittuja henkilöitä. Ihmisten pitää antaa mahdollisuus muutoksen. Mennyt on mennyt, eilinen oli eilen ja huominen on tulevaisuutta, hän sanailee.


”En ole rasisti”

Idea ehdokkaaksi lähtemisestä tuli Markolle autossa matkalla kuntosalille, kun hän kuuli radiosta juttua vaaleista. Sen jälkeen hän jätti soittopyynnön perussuomalaisten toimistoon.

- Perussuomalaisiin haluan siksi, koska mielestäni oman maan asiat pitää hoitaa ensin ja vasta sitten muiden. Minun käsitys on se, että persuillakin on se vähän kadoksissa nyt ja haluan muuttaa asian. En ole rasisti tai maahanmuuttovastainen, koska muuten meistä tulee sisäsiittoinen kansa, mutta ne kriteerit, joiden perusteella tänne päästetään jengiä, pitäisi olla kunnossa, Marko totea

- Jos minut valitaan, niin näkyvyyttä on ainakin luvassa, Marko lupaa.

Marko tunnetaan Elämäni gangsterina -omaelämänkerrasta, joka oli yksi viime vuoden myydyimpiä tietokirjoja. 
 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!